Şi-au făcut un obicei din a sparge garaje după ora 2.00 noaptea

Hoti din Victoria

Hoti din Victoria

Trei hoţi şi un complice din Victoria
Şi-au făcut un obicei din a sparge garaje după ora 2.00 noaptea

Trei garaje din oraşul Victoria au fost sparte sistematic în mai multe nopţi de patru indivizi, toţi localnici. Unul dintre ei era capul aşa zisei reţele şi găsea locurile undea aveau să acţioneze, iar altul era doar complice şi transporta marfa furată.

Timp de câteva nopţi, între 21 şi 25 ianuarie, cei patru au furat tot ce le-a căzut în mână, de la instalaţii de îmbuteliat sifoane, recipienţi de sifoane şi tuburi de dioxid de carbon şi până la menghină sau maşină de roluit tablă. Ideile furturilor le avea Bogdan O., care cerceta cu minuţiozitate locul în care urmau să fure. Îi suna şi pe ceilalţi doi amici, iar la final când lucrurile erau scoase afară din garaje îl chemau pe Dan F., şoferul complice. Ceilalţi doi autori se numesc Mihai M. Şi Ciprian S. Toţi cei patru sunt din oraş şi au 20, 28, 32 şi 33 de ani.

,,Cei patru făptuitori au fost prinşi de poliţişti după o săptămână de activităţi specifice. Aceştia au fost imortalizaţi şi pe camerele video montate la intrările şi ieşirile din oraş. În sarcina lor s-a stabilit participaţia la trei furturi din garaje şi din grădini, iar acum riscă pedeapsa cu închisoarea de la 3 la 15 ani, spune şeful Poliţiei Victoria, cms. şef Marian Filipoiu.

Hoţii acţionau numai noaptea după ora 2.00 şi tot noaptea fugeau cu bunurile furate în Sibiu la un centru de colectare a fierului vechi. Din toate bunurile au făcut cam 1.500 lei, bani pe care i-au împărţit şi i-au cheltuit. Oamenii legii de la Victoria au descins şi la centrul sibian de colectare să aducă înapoi bunurile furate, dar au ajuns la două zile după ce acestea fuseseră încărcate în containere şi trimise spre topitorie. Deşi nu au antecedente, pentru infracţiunea de furt calificat, bărbaţii riscă între 3 şi 15 ani de închisoare.

Au vândut grătare de fier ca să-şi cumpere băutură

Amanet King Onix
Demgy
Proaspat Alb
Autopel
UPRUC-CTR
Qi Meridian

Când nu ai bani să cumperi alcool, orice bucată de fier e o comoară. Dacă ajunge la fier vechi! Aşa s-au gândit doi localnici din Victoria care şi-au făcut bani pentru băutură furând mai multe grătare metalice de la scările blocurilor. Hoţii sunt doi bărbaţi de vârste onorabile, respectiv 41 şi 48 ani, dar cu obiceiuri care nu le fac deloc cinste. Ei sunt cunoscuţi ca şi mari consumatori de alcool printre localnici. Într-o singură zi (n.r. 25 ianuarie a.c.) au pus mâna pe patru bucăţi grătare din fier pe care le-au vândut pe mai nimic la un centru de colectare din oraş.

,,Cei doi făptuitori cunoscuţi de poliţiştii din localitate ca mari băutori de alcool au sustras grătarele de la scările blocurilor şi le-au valorificat pentru suma de 30 lei, bani din care bineînţeles că şi-au cumpărat tot băutură. Acum vor suporta rigorile legii pentru infracţiunea de furt calificat,” spune cms. şef Marian Filipoiu.

Cei 30 de lei abia le-au ajuns să-şi cumpere băutură şi ceva mâncare. Bărbaţii n-au ocupaţie, iar unul dintre ei este şi recidivist. Sunt cercetaţi în stare de libertate pentru furt calificat.

Susţine că are amnezie şi nu-şi aminteşte furturile comise

Un bărbat de 56 de ani tot din Victoria a avut curajul să fure şi a doua oară din magazinul Lidl la câteva zile după ce a mai fost prins o dată. Supermarket-ul din oraş a fost ,,vizat” de două ori de aceeaşi persoană, care la primul furt a sustras o sticlă de vodkă, iar a doua oară a încercat să fure două cutii cu batoane de ciocolată. Ambele prejudicii au fost recuperate la timp, pentru că angajaţii magazinului au văzut furturile pe camere. Sticla de vodkă în sumă de 70 de lei şi cutiile de ciocolată în valoare de 23 de lei s-au reîntors pe rafturile magazinului. Cms. şef Marian Filipoiu spune că la audieri bărbatul pe nume Dănilă C., s-a plâns că are pierderi de memorie şi nu îşi aminteşte faptele comise. Scuza recidivistului nu-l va scăpa de pedepsa legii pentru infracţiunea de furt. Cristina Cornilă


Apreciază
Distribuie