Situația coronavirus: puțin peste 180 de persoane în carantină, la nivel național. Niciuna, în județul Brașov!

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a prezentat situația înregistrată oficial, în România, în privința coronavirusului.

Până vineri, 28 februarie, ora 10, pe teritoriul țării noastre a fost confirmat un singur caz de infectare cu coronavirus, pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative. 182 de persoane se află în carantină, iar 8.231 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Starea bărbatului din județul Gorj, depistat pozitiv cu coronavirus și aflat în carantină la Institutul Matei Balș din București, este bună; acesta nu prezintă simptome caracteristice infectării cu respectivul virus. Bărbatul este monitorizat permanent, supravegheat medical și izolat total față de restul pacienților din unitatea medicală, potrivit MAI.

De la deschiderea liniei telefonice TELVERDE 0800 800 358 destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu coronavirus, au fost primite 3.611 apeluri de la persoane care au solicitat informații despre modalitățile de prevenție, dar și despre calea de urmat în cazul în care există suspiciuni asupra contractării virusului.

Reamintim că programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 8 – 23, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență!

Spalatoria GPC
Moveos_2
Amanet King Onix
Demgy - locuri de munca
Husqvarna
Green Ambalaje
Monumente funerare

Potrivit datelor Prefecturii Brașov, în dimineață de vineri, 28 februarie, în județul Brașov nu erau persoane infectate sau în carantină ci doar 78 de cetățeni autoizolați la domiciliu.

Pentru a evita știrile false care pot crea panica, MAI recomandă populației să se informeze din surse oficiale.


Apreciază
Distribuie