Spectacol de tangou argentinian în Făgăraș

Pentru prima data în Făgăraș, spectatorii pot urmări sâmbătă, 18 februarie, un regal de muzică și dans, cu parfum de Buenos Aires.

„From Buenos Aires with love” este o poveste despre și cu tangou, o aventură multiculturală a căror protagoniști români și argentinieni și-au unit talentul și dragostea pentru acest fenomen.

„Cluj Tango Orchestra” este prima orchestra de tangou argentinian din Transilvania, compusa din muzicieni români profesioniști, membrii ai Filarmonicii de Stat Transilvania sau ai Operei Naționale din Cluj Napoca.

Invitat special este Marthin Marcos, muzician din Buenos Aires, Argentina. Cantautor, solist vocal și chitarist, cu o carieră muzicală impresionantă, atât în Argentina cât și în Spania, acesta aduce în fața spectatorilor tangoul în stare pură din saloanele din Buenos Aires.

Alături de muzicieni, pe scena Casei de Cultură Făgăraș se va afla și un cuplu tânăr de dansatori profesioniști de tangou argentinian: Nicu Furtună, un dansator din Cluj Napoca, cu o experiență de peste 7 ani în ringurile de dans, și Alina Pelmuș,  dansatoare din București, cu o experiență de 10 ani în tangoul argentinian.

Ambii sunt discipoli ai campionului european de tango argentinian, Csongor Kicsi, alături de care se antrenează.

Amanet King Onix
Monumente funerare
Proaspat Alb
Florian Shaorma
Demgy
Fantanita Craiesei

Tangoul face parte din patrimoniu cultural UNESCO și este considerat un fenomen universal, acesta pătrunzând în Europa la mijlocul anilor 1940, în perioada de glorie a muzicii de tango.

Bilete se pot achiziționa de la casieria Casei de Cultură Făgăraș sau online aici.

 


Apreciază
Distribuie