Staţia de epurare de la Şercaia este gata

Staţia de epurare a apei din comuna Şercaia a fost finalizată. Este amplasată în zona fostelor grajduri CAP şi funcţionează în trei etape după metoda clasică, respectiv de depunere, aerare şi biologică. Echipamentul este de fabricaţie cehă, explică edilul comunei, Cristinel Paltin.

În circa două săptămâni Primăria va prelua în administrare şi cele două puţuri de captare a apei, precum şi bazinul de stocare cu o capacitate de 300 mc, care se află pe Dealul Gridului. Iar într-o lună de acum încolo se va da drumul la apă, spune primarul.

Au aşteptat aproape trei ani sătenii din Şercaia până ce o firmă din Braşov a lucrat la introducerea conductelor şi la aducţiunea de apă (în total 8 km de conducte), dar s-a meritat, pentru că pentru prima dată în istoria satului, după Paşti localnicii vor avea apă curentă la robinet şi sistem de canalizare la poartă.

JTTI
Victoria Federal IFN
Amanet King Onix
Demgy
Proaspat Alb
Moveos

Staţia de epurare va curăţa toată apa provenită din gospodării, până o va aduce la parametrii de calitate acceptaţi de instituţiile de mediu şi de sănătate publică, iar apoi o va deversa în râul Şercaia.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie