Stațiunea Climaterică Sâmbăta are iluminat stradal modern. Urmează piste pentru bicicliști

Cea mai revoluționară tehnologie de iluminat electric de pe piață a fost implementată și în Stațiunea Climaterică Sâmbăta, unul dintre cele mai vizitate locuri din Țara Făgărașului. Primăria vrea acum să amenajeze o promenadă și piste pentru bicicliști.

25 de stâlpi au fost montați pe drumul spre Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus, de la ieșirea din livadă până la intrarea în Complex, pe o distanță de aproximativ 1,5 km. Aceștia au 27 de lămpi cu LED de 100 de wați, care sunt economice, fiabile și ecologice. Durata de viață a fiecărei lămpi este de peste 50.000 de ore.

Prin înlocuirea surselor clasice de iluminat, consumul de energie electrică va scădea cu 50 – 80% și, de asemenea, poluarea va fi redusă.

Proaspat Alb
Sumi Agro - Shigeki
Monumente funerare
Reno Depo
Demgy
BPM - excavatorist

Lucrările au fost finalizate de curând, iar investiția totală se ridică la 150 de mii de lei. Banii pentru modernizarea rețelei au fost alocați din bugetul local.

„În viitorul cât mai apropiat ne dorim amenajarea unei zone de promenadă de-a lungul drumului, cu bănci, coșuri de gunoi și piste de biciclete în Statiunea Climaterica Sâmbăta”, spune Anca Antimie, reprezentantul Primăriei Sâmbăta de Sus.


Apreciază
Distribuie