Statul ignoră angajații de la Fabrica de Pulberi. Salariile, neplătite din 2017

Fabrica de Pulberi Făgăraş

Fabrica de Pulberi Făgăraş

Angajații Fabricii de Pulberi, filială a ROMARM, nu și-au mai primit salariile de patru luni!

Guvernul pare să fi uitat de sutele de oameni care lucrează în industria de apărare a României, deși banii sunt prevăzuți în bugetul pe 2018. Ministerul Economiei nu s-a ocupat de actele necesare pentru ca salariile să fie virate, potrivit liderului de sindicat Lucian Cupu. Acesta a transmis, ieri, o notificare către premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, în care le aduce la cunoștință situația.

Ultima dată când oamenii și-au încasat drepturile bănești a fost în luna decembrie a anului trecut. Astfel, și sărbătorile și le-au petrecut cum au putut.

„Nu fabrica trebuie să dea salariile. Statul român, prin Hotărâre de Guvern, trebuia să aloce aceste sume. Și dacă se rezolvă problema rapid, salariile nu vor fi virate mai repede de luna mai. Ministerului Muncii i-am solicitat să intervină și sunt curios ce se va întâmpla când constată că celălalt minister (al Economiei – n.r.) nu și-a făcut datoria. Îl va sancționa sau nu?”, ne-a declarat liderul Sindicatului Liber Nitramonia-Rompiro, Lucian Cupu.

Proaspat Alb
Demgy
BPM - excavatorist
Reno Depo
Amanet King Onix

Documentele transmise scot la iveală și salariile aberant de mici ale oamenilor care muncesc cu materiale explozive. Un preparator de produse primește în mână 1540 de lei, iar un subinginer ar trebui să plece acasă cu doar 1558 de lei. Cel mai mare salariu este al directorului executiv: 2691 de lei net.

Statul a mai fost înștiințat despre neplata salariilor în lunile februarie și martie, dar notificările au rămas fără răspuns.

(Liviu Ardelean)


Apreciază
Distribuie