Stimulente în bani pentru creșterea natalității, la Făgăraș

foto: unica.md

foto: unica.md

Primăria Făgăraș ar putea acorda stimulente pentru creșterea natalității. 1.500 de lei pentru fiecare nou-născut în municipiul nostru, conform unui proiect de hotărâre care va fi supus votului, miercuri, în Consiliul Local.

Inițiatorul, primarul Gheorghe Sucaciu, invocă datele Eurostat care arată un declin demografic la nivel național. România se află printre primele cinci state din Uniunea Europeană în care depopularea este cauzată de natalitatea scăzută și plecarea peste hotare a cetățenilor, conform recensământul din 2011, se arată în document.

Proiectul are șanse mari să fie adoptat, având în vedere că a trecut de toate comisiile. Măsura ar urma să fie valabilă în anumite condiții: părintele care va solicita acordarea stimulentului trebuie să fie rezident sau să aibă domiciliul în municipiu de cel puțin 6 luni, să dovedească faptul că a realizat venituri în ultimele 12 luni și să nu aibă datorii la bugetul local.

Second hand & outlet
Spalatoria GPC
Monumente funerare
Cabinet ORL
Mogaldea Therapy
Proaspat Alb
Florian Shaorma

Stimulentul în valoare de 1.500 de lei va putea fi cerut de la Direcția de Asistență Socială. Dacă va fi luată, Hotărârea va intra în vigoare doar după aprobarea bugetului pe anul 2019, care ar putea avea loc în martie-aprilie.


Apreciază
Distribuie