Strada Doamna Stanca intră în modernizare. Apar două benzi pe sensul de mers

Modernizarea străzii Doamna Stanca începe anul acesta, anunță primarul Gheorghe Sucaciu.

Constructorul și proiectantul au fost desemnați, iar lucrările vor demara până la începutul lunii mai. Cablurile aeriene vor fi îngropate, iluminatul public va fi modernizat cu tehnologia LED, impusă prin lege, iar trotuarele și spațiile verzi vor fi refăcute, de asemenea. Partea carosabilă va fi extinsă, prin reducerea spațiului destinat pietonilor, iar strada va fi dată în folosință cu două benzi pe sens.

„Sunt două proiecte: unul de infrastructură, iar altul de introducere a rețelelor aeriene în subteran și modernizare iluminatului public. Vor fi noi stâlpi, cu lămpi cu LED. Până la începutul lunii mai ar trebui să înceapă lucrările. În momentul de față, împreună cu proiectantul și toți rețeliștii, ne consultăm în vederea avizării. După consultare și avizare, finalizarea proiectului nu mai durează foarte mult și putem începe lucrările”, ne-a delcarat Sucaciu.

Sezar Forest - soferi profesionisti
Brutaria Dragus
Victoria Federal IFN
Liceul Senchea
Demgy
Agromar

Modernizările vizează drumul de la intersecția cu strada Titu Perția,  până la ieșirea din Făgăraș spre Sibiu. În prezent, strada nu îndeplinește condițiile necesare circulației în condiții de siguranță și confort, conform expertizei. Astfel, lucrările vor urmări reconstrucția structurii rutiere în totalitate.

Lucrările la infrastructura rutieră sunt finanțate din bugetul local, în timp ce serviciul de iluminat public va fi concesionat unei companii pentru o perioadă de 10 ani.


Apreciază
Distribuie