„Sunt mândru că sunt român!”

scrima - spadasinul Leonardo Pirau (stanga)

scrima - spadasinul Leonardo Pirau (stanga)

Spadasin făgărăşean din Italia

Un făgărăşean adună trofeu după trofeu la scrimă în Italia şi se laudă că e român. Părinţii lui, Mircea şi Camelia Pirău originari din Hurez, s-au stabilit cu serviciul din 1998 în Italia, la Roma, iar un an mai târziu se naşte departe de ţara noastră Leonardo şi mai târziu Elena, sora lui. După trei ani se vor muta în Viterbo, locul unde scrima devine un mod de viaţă pentru tânărul de 13 ani.

„Sunt mândru că sunt român şi sunt fericit că am ocazia să vin în fiecare vară în Hurez unde locuiesc bunicii şi prietenii mei. Cele două luni petrecute în România sunt un spectacol al copilăriei mele, iar scrima reprezintă pasiunea mea cea mai mare” spune plin de entuziasm tânărul campion.

Leonardo practică scrima de 4 ani, rezultatele pe care le-a obţinut fac cinste ţării noastre, iar făgărăşenii se pot mândri cu performanţele sale, deoarece el spune că părinţii lui îi amintesc mereu că „părinţii buni dau copiilor rădăcini şi aripi, rădăcini pentru a nu-şi uita originile şi aripi pentru a zbura şi a se folosi de ceea ce au învăţat.”

În 4 iulie 2011 a fost invitat de Asociaţia româno-italiană Propatria care răsplăteşte tinerele talente, făgărăşeanul Leonardo Pirău primind o diplomă de onoare pe care o păstrează cu sfinţenie în propria lui cameră. Anul trecut s-a numărat şi printre invitaţii Asociaţiei italiene de scrimă „Una stella per Marta Russo”. La acestă manifestare au fost invitaţi mari campioni ai Italiei, ceea ce înseamnă că performanţele spadasinului nostru sunt recunoscute şi de autorităţile italiene.

Amanet King Onix
Husqvarna
Spalatoria GPC
Moveos_2
Monumente funerare

Premiile cu care se laudă făgărăşeanul sunt locurile fruntaşe de la competiţiile locale şi judeţene în urma cărora s-a calificat la campionatul naţional din Italia unde se vor confrunta cca. 150 de sportivi. Faza finală a campionatului de scrimă urmează să se disputate la Rimini în luna mai unde Leonardo Pirău îşi doreşte unul din locurile fruntaşe: „Bunicii şi prietenii mei din Făgăraş mă susţin de acolo în permanenţă ori de câte ori am o competiţie şi de aceea vreau să le mulţumesc prin intermediul ziarului Bună Ziua Făgăraş şi să le promit că mă voi strădui în continuare să nu îi dezamăgesc.”

Antrenamentele şi pregătirea tehnică a sportivului din Făgăraş sunt conduse de Federico Melli în cadrul clubului Orioli din Viterbo, afiliată Academiei Române de Scrimă.

Ziarul Bună Ziua Făgăraş urează succes tânărului făgărăşean „adoptat” de Italia şi respectă toţi campionii făgărăşeni care se remarcă pe plan internaţional. Performanţele lor reprezintă şi onoarea noastră, a făgărăşenilor, de aceea Bună Ziua Făgăraş va prezenta povestea tuturor românilor din străinătate care ne scriu pe site-ul wwwbunaziuafagaras.info. Până atunci, să fim alături de Leonardo Pirău! Alexandru Socaciu

 


Apreciază
Distribuie