„Sunt producător din Ţara Făgăraşului”

Olga Fusărău

Promisiunile din campania „Producător din Ţara Făgăraşului” s-au materializat zilele trecute, când fiecare producător a fost echipat cu câte un şorţ verde inscripţinat cu textul „Sunt producător din Ţara Făgăraşului”.

Ziarul Bună Ziua Făgăraş, Radio Star FM, Radio Super FM şi site-ul de ştiri locale bunaziuafagaras.info, au început o campanie de promovare a producătorilor autohtoni din Ţara Făgăraşului. Se întâmpla pe întâi iunie atunci când primii producători au avut parte de o promovare intensă în trustruile media, plus o prezentare pe larg a fiecărui producător în parte, marfa pe care o produce la el acasă şi câteva amănunte legate de viaţa personală a fiecărui producător.

În ziarul Bună Ziua Făgăraş s-au dat publicităţii şi fotografii cu terenurile pe care se vedeau culturile producătorilor, fotografii cu fiecare producător în parte, iar în arhiva ziarului pot fi găsite mai multe fotografii doveditoare cu locurile şi persoanele care produc. Toate acestea pentru a nu exista nicio suspiciune cu privire la modul de desfăşurare a campaniei.

Împărţirea şorţurilor

În piaţă, agitaţie mare, aşa cum era şi de aşteptat. Entuziasmul şi bucuria celor care s-au dovedit a fi producători autohtoni, dar şi mulţumirea de pe chipul oamenilor că au avut parte de o promovare gratuită în această vară, au încununat campania „Producător în Ţara Făgăraşului” cu mulţumirea că nu a fost totul în zadar.

campanie 1

Producătorii au fost echipaţi cu şorţurile verzi promise de reporteri, au primit un ecuson cu un număr personalizat şi au semnat un proces verbal de predare-primire a şorţurilor şi a ecusoanelor.

De asemenea, fiecare producător care a primit un şorţ verde inscripţionat cu textul „Sunt producător din Ţara Făgăraşului”, are la el şi mai multe pliante în care sunt tipărite mai multe texte cu privire la promovarea producătorilor şi a produselor din Ţara Făgăraşului.

Fiecare făgărăşean care merge în piaţa agroalimentară din Făgăraş poate cere acestor producători informaţii cu privire la produsele localnicilor, dar şi aceste pliante de informare şi de publicitate. Mai multe informaţii despre producători pot fi găsite şi pe site-ul nostru bunaziuafagaras.info, la secţiunea „Producător din Ţara Făgăraşului”.

Impresiile producătorilor

Primele şorţuri le-au primit Olga Fusărău, Ion Ciurea, Viorica Ludu, Angela Rădoiaş şi Nicolae Tudoraşcu. Ar fi trebuit ca fiecare din cei promovaţi să primească şorţul verde, dar unii erau fie la terenurile unde cultivau pentru recolta de toamnă.

Bilka - consultant vanzari
Pensiunea Confort Morosanu

campanie - Tudorascu

Cei care au primit aceste şorţuri deja s-au arătat încântaţi de acţiunile reporterilor. E greu de descris în cuvinte faptul că unul dintre ei a exclamat fatul că: „uite, vezi, sunt chiar producător în Ţara Făgăraşului. Şorţul acesta parcă a fost croit pe mine. Vă mulţumesc pentru tot ce faceţi”, a spus acesta. De fapt, mai toţi şi-au exprimat bucuria în felul lor, mărturisindu-ne că nu este uşor nici să porţi şurţul şi nici să nu-l porţi. Aceasta mai ales pentru faptul că mulţi din cei ce vând în piaţă, fie că sunt producători sau nu, au privit la început cu neîncredere această campanie. Nu ar mai trebui să mai amintim nici faptul că au fost şi dintre cei care au încercat să încurce reporterii, încurajând producători să nu stea de vorbă cu ei.

Este evident că toată campania a fost pentru a încuraja producătorii să vândă în piaţă. Aceşti producători nu au plătit pentru această publicitate gratuită, singura lor cheltuială a fost timpul acordat repoterilor şi informaţiile pe care le-au furnizat pentru a avea parte de promovare.

campanie 2

Campania continuă

În aceste zile şi ceilalţi producători vor primi aceste şorţuri verzi, în funcţie de prezenţa lor în piaţa agroalimentară. Totodată, campania „Producător din Ţara Făgăraşului” va continua şi în ediţiile următoare, atât pe posturile de Radio Star FM şi Super FM, cât şi în ziarul Bună Ziua, Făgăraş – Ziarul Ţării Făgăraşului.

Cei care nu îi cunosc pe toţi producătorii sau au auzit doar acum despre campania noastră pot găsi multe informaţii despre ei şi pe site-ul bunaziuafagaras.info, unde există o rubrică specială acordară campaniei.

La scurt timp de la lansarea campaniei „Producător în Ţara Făgăraşului”, unul din susţinătorii importanţi ai demersurilor noastre a fost şi Consiliul Judeţean Braşov, care a încurajat această a activitate de promovare şi încurajare a producătorilor autohtoni din Ţara Făgăraşului. Sprijinul şi susţinerea autorităţilor judeţene vin să dea o mai mare importanţă campaniei noastre, dar şi producătorului autentic din zonă.

campanie 2


Apreciază
Distribuie