Suprafeţe agricole neimpozitate

Fermierii din Ţara Făgăraşului au aflat zilele trecute mărimea suprafeţelor agricole pentru care nu plătesc impozit. Aceştia au fost prezenţi la Casa de Cultură la o întâlnire organizată vineri, 15 februarie, de Camera Agricolă Braşov şi APIA Braşov.

Organizatorii le-au explicat agricultorilor ce suprafeţe cultivate trebuie să deţină, în funcţie de fiecare cultură în parte, pentru a nu plăti impozite. Acestea se regăsesc în Ordonanţa nr.8/23.01.2013. Potrivit actului normativ, nu sunt impozitaţi fermierii care deţin mai puţin de 2 ha de cartofi, orz sau plante oleaginoase (floarea soarelui, in, rapiţă şi soia).

Celor care au mai puţin de 0,2 ha de sere sau mai puţin de 0,5 ha de legume în câmp nu li se percepe de asemenea impozit.

În aceeaşi situaţie sunt agricultorii care au până la 10 oi, 2 vaci, 6 porci, 50 de familii de albine şi 100 de găini.

Demgy
Reno Depo
Sumi Agro - Shigeki
Proaspat Alb
Monumente funerare
Florian Shaorma
Amanet King Onix

Impozitul pe venitul din activităţile agricole va fi calculat de către persoana autorizată fiscal, prin aplicarea unei taxe de 16% venitului anul provenit din aceste activităţi. Foarte important este faptul că impozitul se va plăti în două tranşe egale până în data de 25 octombrie, respectiv 15 decembrie inclusiv.

Întâlniri similare vor fi organizate în perioada următoare la sediul Primăriei Şercaia (21 februarie, ora 11.00) şi Drăguş (14 martie, ora 11.00). Vlad Şerban

 


Apreciază
Distribuie