Sute de oameni, la coadă pentru „Casa Verde“

Câteva sute de persoane s-au prezentat luni, 10 octombrie 2016, în fața sediului Agenției pentru Protecția Mediului Brașov (APM), cu intenția de a depune cererea de finanțare, în prima zi a perioadei de înscriere în Programul Casa Verde, dedicat persoanelor fizice.

Primii solicitanți, care au reușit să depună dosarele pentru montarea de panouri solare, au stat la coadă încă din noaptea de duminică spre luni.

Unii dintre cei prezenţi se aşezaseră la rând la ora 4 dimineața!

coada pentru Casa Verde_02Mulți solicitanți din Țara Făgărașului abia au intrat în posesia numărului de ordine până la 200.

Lista ad-hoc, ce a fost întocmită chiar de cetățeni, număra peste 380 de solicitanți, în jurul prânzului.

În învălmășeala generală și pe fondul oboselii acumulate, au apărut tensiuni, iar unii oameni, cu dosarele în brațe, au renunțat la a mai depune cererile de finanțare.

Bilka - consultant vanzari
Pensiunea Confort Morosanu

În această sesiune a Programului „Casa Verde“, judeţului Braşov i-a fost alocată suma de 1,637 milioane de lei pentru proiectele de finanţare depuse de către persoanele fizice, în vederea instalării unor surse „verzi“ de încălzire.

Criteriile de eligibilitate ale solicitantului, conţinutul dosarului şi alte informaţii despre derularea programului se găsesc în Ghidul de finanţare, aprobat prin Ordinul de ministru nr. 1817 din 20 septembrie 2016, postat pe pagina web a Administraţiei Fondului pentru Mediu. La epuizarea sumei, APM nu mai acceptă cereri de finanțare.

Pe lângă „Casa Verde“, statul mai finanțează și alte două programe, „Casa Verde Plus“ și „Natura“, care încurajează folosirea instalațiilor eco pentru spitale, școli și instituții publice.

coada pentru Casa Verde_04


Apreciază
Distribuie