Sute de vizitatori pe zi la muzeu

 De când s-a redeschis, Muzeul Valeriu Literat din Cetatea Făgăraşului este vizitat de sute de turişti. E adevărat că săptămâna trecută a fost ,,Şcoala altfel” şi clasele de copii au dat buzna în muzeu, dar nu numai acest lucru a dus la creşterea numărului de vizitatori. Ci şi faptul că instituţia muzeală s-a mărit cu alte 12 camere şi circuitul a fost extins pe tot etajul I.

Managerul Elena Băjenaru spune că în fiecare zi au fost în vizită la muzeu între 500 şi 600 de persoane, cei mai mulţi fiind elevi. Turiştii ocazionali care trec pragul instituţiei au spus că au citit pe internet despre redeschiderea muzeului şi au venit din alte oraşe tocmai ca să-l vadă.

Până la 1 iunie programul de vizitare este de marţi până vineri între orele 8.00 şi 17.00. După 1 iunie programul va fi extins cu o oră, respectiv până la 18.00. Lunea este închis pentru că se face curăţenia săptămânală, la fel ca la alte mari muzee din ţară şi străinătate. Însă, dacă totuşi sunt grupuri anunţate, acestea vor fi primite, spune managerul.

Amanet King Onix
Fantanita Craiesei
Cabinet ORL
Spalatoria GPC
Demgy
JTTI
Monumente funerare

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie