Ţara Făgăraşului ajunge în Elveţia

Ţara Făgăraşului va fi promovată în Elveţia la unul dintre cele mai mari târguri de vacanţe din Europa. 40.000 de vizitatori pe zi vor trece pe la standurile de prezentare. Un stand de prezentare va fi al zonei noastre. Costă 5.248 de franci elveţieni.

,,Primăria Făgăraş a primit o invitaţie de participare la târgul de la Lugano care se numeşte ,,Swiss International Holiday Exhibition”. Am întrebat dacă nu putem promova toată Ţara Făgăraşului, aşa că, după ce am primit un răspuns afirmativ, am contactat Centrul Regional pentru Dezvoltare Durabilă şi Promovarea Turismului ,,Ţara Făgăraşului”, care cuprinde toate comunele din zona noastră, în vederea încheierii unui parteneriat. Lucru care s-a şi întâmplat. Făgăraşul plăteşte 1.830 de franci elveţieni din valoarea standului, iar asociaţia achită diferenţa. La standul Făgăraşului se vor găsi pachete turistice de 3 – 4 zile în Ţara Făgăraşului, de la cazare, până la mâncare şi locuri de vizitat”, a declarat viceprimarul Făgăraşului Cătălin Cîrje.

Catalin Carje

Pentru ca echipa din inima Ardealului să plece acolo pregătită, la ora aceasta se filmează evenimente precum In Transylvania şi Zilele Făgăraşului, crestele munţilor, locurile frumoase din împrejurimi şi se strânge o bază de date cu pensiuni, restaurante şi hoteluri. În plus de asta, se concep nişte pachete turistice care vor fi înmânate acolo agenţiilor de turism sub formă de pliante.

Practic, angajaţi şi oameni contactaţi de Primărie fac această muncă în locul unei agenţii de turism. Produsul finit va consta în materiale publicitare video şi pe support de hârtie. Totul trebuie să fie gata până la 30 octombrie când începe târgul de la Lugano. O mică echipă din Ţara Făgăraşului va fi prezentă acolo pentru a-şi lua în primire standul.

Viceprimarul este de părere că participarea la cel mai mare târg de vacanţe din Elveţia va face un bine Făgăraşului şi zonelor.

Tablouri pe panza
Artfestin

Târgul se încheie cu o prezentare la Universitatea din Lugano, pe 1 noiembrie, despre cum se promovează o zonă. După seminar, cei prezenţi ar trebui ca la întoarcere să fie apţi să gândească o strategie de marketing pentru zonele şi ţările din care provin.

Expoziţia-târg este structurată pe patru categorii: turism de lux, culinar, zone virgine şi turism balner. Ţara Făgăraşului se încadrează în categoria zonelor virgine, cu ale sale peisaje şi ai săi munţi care o înconjoară.

Târgul din Ţara Cantoanelor, care a ajuns la ediţia cu nr. XII, este cunoscut în toată Europa. Pe lângă eleveţieni, din datele statistice furnizate de organizatori, rezultă că în proporţie de 25% vizitatorii sunt turişti străini de Elveţia. De exemplu, anul trecut au fost mulţi italieni şi nemţi.

Catalogul oficial al târgului de la Lugano va fi împrăştiat de elveţieni în diverse puncte de interes: de la agenţii de turism şi gări, până la cluburi, restaurante, hoteluri şi multe pagini de internet, aşa încât informaţiile turistice despre Ţara Făgăraşului se vor duce şi ele mai departe, după acest eveniment.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie