Țara Făgărașului, promovată la Milano

Festivalul „România – Tradiții și valori europene” se va desfăşura la Milano în perioada 26 – 27 septembrie 2015. La a XI-a ediţie a manifestării vor fi prezenți tineri regizori, scriitorii și pictori, remarcați în ultimii ani în viața culturală din Italia. Tot acolo își vor demonstra măiestria și artiști sau meșteșugari din Ardeal și Bucovina.

Țara Făgărașului va fi prezentă la Milano prin Diana Gribincea – Popa, directorul Casei de Cultură Făgăraș.

„România are la Milano trei standuri din: două din Bucovina și unul din Țara Făgărașului. La standul nostru vom expune ii tradiționale și de in topit, vom promova Cetatea Făgărașului și minunata noastră zonă prin broșuri, hărți și ghiduri turistice.

Costumul popular din Țara Făgărașului va fi promovat intens la Milano. În a doua zi de festival, prezentatoarea evenimentului va purta costumul de Drăguș“, ne-a declarat Diana Gribincea – Popa, care va susține la Milano și un concert de muzică populară.

Florian Shaorma
Cabinet ORL
JTTI
Mogaldea Therapy
Second hand & outlet

Cel mai longeviv festival românesc din Italia este organizat de Asociația Românii în Italia, cu sediul la Milano.

„Pentru a XI-a ediție a festivalului, am inclus în program o serie de evenimente care să pună în prim plan frumusețea tradițiilor și a valorilor românești, măiestria monumentelor și peisajelor turistice românești. Dorim să marcăm locul deosebit ocupat de România în cultura și tradiția europeană și aportul cultural-artistic al țării noastre la patrimoniul cultural european“, a declarat Larisa Axinia, vicepreședinte al Asociației Romanii în Italia.

Programul festivalului cuprinde: dansuri și cântece populare românești, expoziție de ii tradiționale, paradă de rochii de seară create de românca Marinela Irimia, expoziții și demonstrații practice de artă populară (meșteșuguri românești) și stand de carte românească.


Apreciază
Distribuie