Taxele și impozitele pentru anul 2022 sunt indexate cu 2,6%

Serviciul de Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Făgăraș a anunțat că, în cazul oricărui impozit și taxă locală, care constă într-o anumită sumă în lei, acestea sunt indexate cu 2,6%. Indexarea se face ținând cont de rata inflației pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

De miercuri, 5 ianuarie, a fost reluat programul de încasare a taxelor locale, însă pentru început pot fi plătite doar: amenzile de circulație pe bază de proces – verbal, taxele judiciare de timbru, taxele de buletin, cele de furnizare date, taxa de căsătorie și alte taxe asemănătoare.

Impozitele pe clădiri, terenuri, auto, taxa de salubritate pe anul 2021 și amenzile cu debit pot fi plătite doar din data de 11 ianuarie 2022, a mai transmis conducerea Serviciului Taxe și Impozite..

Spalatoria Aqua Carpet
Monumente funerare
Demgy

Potrivit prevederilor legale, pentru plata integrală a impozitelor datorate Municipiului Făgăraș, în anul 2022 se acordă următoarele bonificații:

  • pentru impozitele/taxele datorate de persoanele fizice se acordă o bonificație de până la 10% dacă impozitele se achită integral până la data de 31 martie 2022, bonificația fiind stabilită prin Hotărâre a Consiliului Local;
  • pentru impozitele/taxele datorate de persoanele juridice (firme) bonificația de până la 10% este stabilită prin Hotărâre a Consiliului Local.


Apreciază
Distribuie