Tensiuni între aleşii locali pe final de mandat

Două şedinţe de Consiliu Local au avut loc în zilele de marţi şi miercuri din această săptămână, fiecare cu alţi aleşi locali. Neînţelegerile între legislativ şi executiv au crescut în intensitate şi par a fi departe de a se aplana.

În ședința pe care a convocat-o, primarul intenționa să propună adoptarea unor proiecte precum execuția bugetară pe 2015 și ducerea la îndeplinire a unor sentințe judecătorești.

Deoarece 14 dintre consilieri nu au participat, președintele de ședință a putut doar constata lipsa cvorumului și a închis ședința. A fost cea mai scurtă ședință: a durat 8 secunde!

Ca urmare, primarul Sorin Mănduc a declarat că va convoca plenul Consiliului Local o dată la trei zile:

„Ca reprezentant al Municipiului, îmi rezerv dreptul să convoc Consiliul Local din trei în trei zile până când vom găsi, în rândul consilierilor locali, maturitatea şi înţelepciunea necesare pentru a vota proiectele înscrise pe ordinea de zi.

Mobila SH
Agromar
Firma servicii renovare
Victoria Federal IFN
Proaspat Alb
Monumente funerare
Amanet King Onix

Chiar dacă li s-a comunicat din timp, cei mai mulţi dintre consilierii locali nu au fost prezenţi pentru a adopta nişte acte normative elementare şi esenţiale pentru Municipiul Făgăraş.

Pe de altă parte, este incredibil cum majoritatea de astăzi a Consiliului Local nu doreşte respectarea legii şi refuză să voteze numirea unei conduceri la Salco pe baza legii actuale, aflată în vigoare” a declarat primarul Făgăraşului.

Edilul a mai precizat, pe pagina sa de Facebook: „Am atacat în instanță Hotărârea AGA prin care au fost numiți membri în CA la Salco domnii Cuțitei, Florin Alexandru şi Artur Ungur deoarece numirea e ilegală.
Ieri, instanța de judecată a admis cererea mea de Ordonanță Președințială, pe acest caz, şi a suspendat Hotărârea AGA, urmând a se judeca pe fond.”

ordonanta presedintiala


Apreciază
Distribuie