Transfăgărășeanul rămâne deschis, deocamdată

Vremea bună păstrează circulația deschisă pe cea mai spectaculoasă șosea montană din România.

Comisia de Revizuire Specială din cadrul CNAIR a decis amânarea termenului de închidere a circulației pe Transfăgărășean, datorită condițiilor meteorologice favorabile din prezent.

Normativul privind circulația rutieră pe drumurile montane prevede închiderea circulației pe Transfăgărășan, începând cu data de 20 octombrie.

Acest normativ reglementează unitar circulația rutieră în vederea asigurării viabilității acestora prin prisma condițiilor meteorologice, climatice, altitudinii la care sunt situate și a caracteristicilor tehnice ale acestor drumuri montane.

Din Bucatele Cetatii - angajari
Monumente funerare
Amanet King Onix
TMF Copy Center
No Comment

Reamintim că, în perioada de iarnă, când condițiile meteorologice nu permit circulația rutieră în condiții de siguranță, aceasta este interzisă pe DN 7C (Transfăgărășean) între km 104+000 (Piscu Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă).

Comisia întrunită pentru analiza viabilității circulației pe DN 67C (Transalpina), între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800) a decis menținerea închiderii traficului pentru toate categoriile de autovehicule pe acest tronson de drum montan, se arată în comunicatul CNAIR.

Măsura închiderii circulației rutiere pe acest sector a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în această zonă.


Apreciază
Distribuie