Transport în comun gratuit, la Făgăraș

Oamenii din localitățile limitrofe Municipiului Făgăraș renunță adesea la un loc de muncă din cauza lipsei transportului.

Analiza a fost făcută de managerul celei mai mari companii franceze din oraș. Tot el a luat decizia introducerii unor microbuze pentru transportarea oamenilor din mediul rural, nevoiți să facă naveta.

STI International, cel mai mare angajator de pe platforma industrială franceză, oferă transport gratuit pentru peste 70 de angajați, iar în perioada imediat următoare vor fi create noi rute pentru alți 50 de muncitori.

Dorin Lupe, managerul STI International

„La începutul anului 2017 printr-o colaborare cu o firmă de transport, am înființat primul traseu de transport pentru anagajați pe ruta Cincu-Făgăraș, asigurându-l pentru 21 de persoane care muncesc în două schimburi, prin intermediul a două microbuze. A fost o decizie binevenită la nivel de firmă, mai ales pentru că pe această rută nu există niciun fel de transport în comun. În a doua jumătate a acestui an, am înființat cel de-al doilea traseu de la Șercăița-Sebeș-Făgăraș în patreneriat cu înca două firme de pe platformă, asigurând astfel deplasarea la locul de muncă a încă 50 de persoane pe două schimburi.

Suntem în curs de implementare a încă două trasee, până la sfârșitul anului: unul de la Șinca-Șercaia-Făgăraș, iar celălalt pe ruta Lisa-Breaza-Recea–Făgăraș. În acest fel, cel puțin alte 50 de persoane vor putea beneficia în 2018 de un loc de muncă.

Demgy
Spalatoria GPC
Amanet King Onix
Cabinet ORL
JTTI
Second hand & outlet
Proaspat Alb
Fantanita Craiesei

Datorită unei dinamici serioase de dezvoltare a organizației noastre și a lipsei acute de resurse umane la nivelul Făgărașului, societatea noastră oferă facilități suplimentare angajaților. Vorbim despre transport gratuit, asigurări de sănătate gratuite în sistem privat, acces gratuit la baze sportive sau evenimente culturale, tichete de masă peste salariu și multe altele”, a declarat Dorin Lupe, managerul STI International Făgăraș.

Decizia de a suporta cheltuielile de transport pentru cei care vin din mediul rural a fost luată la începutul acestui an. Strategia dă roade. Din ce în ce mai multe companii din Țara Făgărașului recurg la aceste metode pentru stimularea suplimentară a forței de muncă.

Lipsa unor operatori care să asigure transportul în comun pe anumite trasee, sau circulația neregulată, creează serioase dificultăți angajaților dar și angajatorilor.


Apreciază
Distribuie