Trei brașoveni cu COVID -19, transferați, în stare gravă, la Spitalul de Urgență Ploiești

foto: ISU Brașov

ACTUALIZARE: Doar DOI PACIENȚI au fost tranferați, într-un final, la Ploiești! Detalii, aici.


Pacienții au fost duși de la Spitalul de Urgență Brașov, cu autoutilitare SMURD, la Ghimbav, pentru a fi preluați de o aeronavă. Deoarece la Ploiești nu există spațiu de aterizare, bolnavii trebuie tranferați la București, iar apoi duși la Ploiești.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a anunțat transferul joi, 23 aprilie, într-o postare pe pagina oficială de Facebook:

Tocmai am fost informați că trei pacienți infectați cu Covid-19, de la Brașov, vor fi transferați la Secția Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Ploiești!

Prin ordin de la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, cei trei pacienți intubați, aflați în stare gravă, vor ajunge cu elicopterul la Spitalul Județean de Urgență și nu la Spitalul Municipal Câmpina, unitate suport pentru pacienții cu Covid-19.”

La Spitalul Județean Ploiești a fost declanșat Planul Roșu și s-au luat măsurile care se impun pentru primirea pacienților infectați cu coronavirus, a mai menționat aceeași sursă.

Amanet King Onix
Mobila SH
Victoria Federal IFN
Reno Depo
Florian Shaorma
Demgy

Medicii sunt în alertă, gata să le acorde tratamentele necesare pentru a-i menține în viață și a le îmbunătăți starea de sănătate celor trei persoane transferate de la Brașov.

Dispunem, pe lângă echipamentele de protecție necesare personalului medical, de aparatura specifică pentru menținerea funcțiilor vitale bolnavilor, iar tunelurile de dezinfecție montate în spital vor reduce orice risc de răspîndire a virusului la intrarea pacienților cu coronavirus proveniți din Brașov”, a mai scris președintele Consiliului Județean Prahova.

De la Ghimbav, aeronava a decolat în seara de joi, 23 aprilie, după ora 21.

foto: ISU Brașov


Apreciază
Distribuie