Trei ediţii de ,,Orăşelul Copiilor” în acest an

După ce conceptul de Orăşel al Copiilor, desfăşurat în fiecare vară la Bărcut şi Seliştat, s-a dovedit a fi de succes şi tot mai mulţi părinţi s-au arătat dornici să-şi trimită copiii în vacanţa de vară acolo, anul acesta vor fi trei ediţii în loc de două.

A început cu o singură ediţie în limba germană. A continuat în 2014 cu o ediţie în limba română şi una în limba germană, iar anul acesta va fi o ediţie în limba română, dar şi alte două în limba germană.

În primul Orăşel de joacă se va vorbi în româneşte. Este organizat în perioada 28 iunie – 3 iulie.

Ediţiile pentru copiii vorbitori de germană sunt programate pentru perioadele 5 – 11 iulie şi 13 – 19 iulie.

În tabără copiii trăiesc ca într-o comunitate adevărată. Respectă regulile de convieţuire, muncesc în diferite meserii, au propria monedă, îşi aleg primar, soluţionează conflicte.

Mogaldea Therapy
Proaspat Alb
Florian Shaorma
Demgy
Monumente funerare
Second hand & outlet
JTTI

Orăşelul este o bună variantă de verificare a nivelului de integrare în diferite grupe pentru fiecare copil în parte şi a capacităţii de comunicare.

Orăşelul de joacă este organizat de Biserica Evanhelică CA din Făgăraş, iar la ediţia în limba română constribuie şi societăţile cu capital francez STI şi Plastimo Roumanie. Înscrierile se fac pe site-ul www.kinderspielstadt.ro.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie