Tunelul secret există!

Dorin Cupu, 63 ani, pensionar

Dorin Cupu, 63 ani, pensionar

Avem tot mai multe indicii că tunelul secret despre care se spune că face legătura între Biserica Franciscană şi Cetate există cu adevărat! Un al treilea făgărăşean care a intrat în el în urmă cu mai bine de o jumătate de secol confirmă existenţa pasajului subteran.

Dorin Cupu are astăzi 63 de ani şi este pensionar. Pe vremea când era elev, în anii ’56-’57, a pătruns în tunelul respectiv. Îşi căuta un coleg de şcoală care dispăruse de acasă şi s-a gândit că s-a ascuns în pasaj.

„O gură de intrare în tunel se afla pe vremea aceea în locul scărilor care se găsesc astăzi între Casa de Cultură şi blocul imediat următor pe partea stângă în direcţia Braşov. Nu arăta aşa atunci. În locul Casei de Cultură era o moară, iar pe lângă ea curgea Berivoiul… Am intrat în pasajul acela să-mi caut colegul. Nu l-am găsit, dar ţin minte că am mers prin tunel circa 10 metri pe sub drumul naţional de azi. Am descoperit o cameră sub pământ. Camera respectivă se continua tot cu un tunel, care la un moment dat se bifurca,” povesteşte făgărăşeanul.

TMF Copy Center
Stefani Pool
Monumente funerare
Amanet King Onix
Valencia - Pasti 2021

El spune că bifurcaţia începea din locul în care astăzi se află intersecţia Bulevardului Tăbăcari cu strada Vasile Alecsandri. Din acel punct un tunel se ducea înspre Biserica Franciscană, iar altul se ducea înspre Cetatea Făgăraşului. Accesul înspre Cetate nu se mai putea face însă din cauza unui bolovan. Cristina Cornilă

 


Apreciază
Distribuie