Turul Făgăraşului pe jos

Mai mulţi liceeni din Făgăraş au ţinut să demonstreze vineri, 20 septembrie, că se poate trăi şi fără maşină. Mai ales în oraşul nostru! La ora 13.00 adepţii aerului curat şi ai mersului pe jos, majoritatea elevi şi profesori, au pornit într-un tur al oraşului la pas, însoţiţi de Dacia Săpătoru de la Primăria Făgăraş şi de câteva cadre didactice de la liceele Dr. Ioan Şenchea şi Doamna Stanca, cei care au organizat acţiunea.

Grupul a plecat din parcarea Cetăţii şi a făcut un traseu de 3,7 kilometri în circa 45 de minute. Au trecut prin faţa celor mai importante obiective al municipiului, după cum urmează: catedrala ortodoxă, fosta Casă a Căsătoriilor, Biserica Sf. Treime, Biserica Evanghelică, primăria, Colegiul Doamna Stanca, Biserica Reformată, Colegiul Radu Negru, Biserica Unitariană, casa memorială Valeriu Literat, sinagoga, Biserica Ion Evanghelistul, protopopiatul ortodox, Biserica Sfântul Nicolae, casa memorială Inochentie Micu Klein, Mănăstirea Franciscană, Casa de Cultură.

Odată cu acest tur a fost întocmită o hartă cu obiectivele Făgăraşului, care va fi tradusă în patru limbi (engelză, franceză, germană şi maghiară) şi va fi donată muzeului, cu scopul de a fi de folos şi altor turişti ce vor să vadă municipiul la pas.

Simultan cu această acţiune, pe strada Şcolii, cea care a fost închisă vineri traficului rutier, a fost organizat un flash-mob. Ambele manifestări s-au încadrat în planul mare al acţiunilor organizate toată săptămâna trecută cu prilejul Săptămânii Mobilităţii Europene.

Spalatoria GPC
Second hand & outlet
Cabinet ORL
Amanet King Onix
Mogaldea Therapy
JTTI

(Cristina Cornilă)

DSCN1932DSCN1937DSCN1938DSCN1942DSCN1935


Apreciază
Distribuie