Turul României ajunge la Făgăraș, în septembrie

foto: Facebook/micabucla

Una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei și unul dintre cele mai importante evenimente cicliste internaționale din România va ajunge la Făgăraș, pe 9 septembrie 2022. Evenimentul va fi transmis de Eurosport.

A 55-a ediţie a Turului României va avea loc în perioada 6 – 11 septembrie și se va derula în acest an pe un traseu de circa 850 de km. În a 3-a etapă, peste 20 de echipe din 13 ţări vor pedala pe traseul Târgu Mureș – Ungheni – Căpâlna de Sus – Coroisânmărtin – Zagăr – Dumbrăveni – Biertan – Pelișor – Agnita – Dealu Frumos – Cincu – Rodbav – Soarș – Făgăraș (Cetate).

Caravana Micii Bucle porneşte la Satu Mare şi va trece, înainte de a ajunge în ultima etapă la Bucureşti, prin Bistriţa, Târgu Mureş, Făgăraş şi Curtea de Argeş, traversând printre altele Ţara Lăpuşului (Maramureş), Colinele Transilvaniei şi Transfăgărăşanul, una dintre cele mai spectaculoase şosele din ţară.

Programul etapelor din Turul României:

Etapa 1 (7 septembrie) Satu Mare – Bistriţa

Etapa 2 (8 septembrie): Bistriţa – Târgu Mureş

Etapa 3 (9 septembrie): Târgu Mureş – Făgăraş

Florian Shaorma
Spalatoria GPC
Proaspat Alb
Amanet King Onix
Demgy
Cabinet ORL
Dentistry Tour - dr. Monica Paler

Etapa 4 (10 septembrie): Cristian – Curtea de Argeş

Etapa 5 (11 septembrie): circuit în Bucureşti.

În competiţie sunt înscrise echipele naţionale ale României şi Bulgariei, precum şi toate cele trei echipe continentale din România: Mentorise Elite Team CFX, Giotti Victoria Savini Due şi Team Novak.

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Alexandru Ciocan, anticipează că ediţia 2022 a Turului României va fi cea mai mare organizată până acum. „Anul acesta cred că putem spune, fără teama de a greşi, că va fi cea mai mare ediţie organizată vreodată şi pentru acest lucru trebuie să mulţumim partenerului principal Auchan şi Ministerului Sportului. Cred că ar trebui, de fapt, să mulţumim fiecărui român, ciclist sau neciclist, care se gândeşte cu bucurie la caravana multicoloră care va traversa România. Dacă vă întrebaţi cum ne puteţi susţine, vă ajut eu cu răspunsul: să transmiteţi puţin din energia voastră către Turul României şi mai ales către sportivii români! Avem nevoie de ea: să fim o singură inimă care bate pentru ciclism”, spune Alexandru Ciocan, citat de Agerpres.

Ediţia 2021 a Turului României a fost câştigată de polonezul Jakub Kaczmarek (Mazowsze Serce Polski), care a fost urmat în clasament de Serghei Ţvetcov, la patru secunde, şi de un alt polonez, Szymon Rekita (Voster Ats Team), la 5 secunde. Echipa lui Kaczmarek a confirmat participarea în Mica Buclă, dar nu a nominalizat încă rutierii săi.


Apreciază
Distribuie