Un an de activitate, un an de proiecte

Bilanţ la un an de la semnarea contractului de finanţare pentru implementarea Planului de Dezvoltare Locală, Axa IV LEADER, de Asociaţia Grupul de Acţiune Locală „Ţara Oltului” cu sediul în Porumbacul de Jos.

Miercuri, 9 aprilie, la sediul GAL „Ţara Oltului”, s-a desfăşurat o conferinţă de presă în cadrul căreia managerul Camelia Limbăşan a prezentat bilanţul de activitate. Astfel, ea a făcut precizarea că la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Sibiu au fost depuse în această perioadă 55 de cereri de finanţare pentru proiecte iniţiate de parteneri publici şi diverşi parteneri privaţi din teritoriu. „Peste 60 % din fondurile alocate pentru actualul Plan de Dezvoltare Locală al GAL-ului  sunt  acoperite de proiecte concrete, aflate în diferite etape. În acest prim an un număr de 21 de proiecte au intrat deja în finanţare cu o valoare totală de 260.051 euro, 7 proiecte aşteaptă semnarea contractului de finanţare cu o valoare totală de 425.215 euro, dar  şi 16 proiecte, a căror valoare se ridică la 836.611 euro, şi care se află în stadiu de evaluare”, a spus Camelia Limbăşan.

Proiectele de dezvoltare locală au fost depuse în cadrul celor trei sesiuni desfăşurate în acest prim an. Restul sumei din fondul alocat pentru Planul de Dezvoltare Locală al GAL “Ţara Oltului” (978.123 euro), va fi disponibilă în cel de-al doilea an contractual.

Demgy
Amanet King Onix
Sumi Agro - Shigeki
Monumente funerare
Mobila SH
Florian Shaorma

Asociaţia Grupul de Acţiune Locală “Ţara Oltului” cuprinde teritoriul din zona de sud a judeţului Sibiu (comunele Arpaşu de Jos, Cârţa, Cîrţişoara, Porumbacu de Jos, Racoviţa, Turnu Roşu) şi trei comune din judeţul Vâlcea (Câineni, Titeşti şi Boişoara).

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie