Un concurent la Crosul „Ion Gavrilă-Ogoranu”din Recea, penalizat pentru fraudă

Înregistrările video și fotografiile au demascat atitudinea lipsită total de fair-play a unui participant la Crosul Memorial „Ion Gavrilă-Ogoranu”. Sportivul și-a recunoscut vina.

Competiția sportivă a avut loc sâmbătă, 4 iunie, în zona Recea/satul de vacanță Berivoi iar după două zile organizatorii au anunțat că au identificat și penalizat sportivul care a încălcat regulile competiției și a câștigat în mod fraudulos la categoria de vârstă 30-39 de ani, bărbați.

Marius Corfariu, din Recea, a aranjat ca pe parcursul cursei de 6 km să fie preluat de o mașină, din care a coborât înaintea liniei de sosire, pretinzând că a parcurs tot traseul alergând. Participantul a luat startul cu ceilalți concurenți și a rămas în spatele coloanei, urmând să se urce în autoturismul care îl aștepta la un anumit punct. A depășit apoi coloana alergătorilor și a coborât din mașină înainte de SOSIRE. Frauda a fost probată prin fotografii și filmări făcute în punctele de control de pe traseu, imagini în care alergătorul nu apare. Marius Corfariu a recunoscut frauda și a returnat cupa, medalia și diploma oferite la finalul concursului. A primit interdicție de a se mai înscrie vreodată în cadrul competiției, iar cluburile de atletism partenere vor fi notificate”, se arată în comunicatul de presă al organizatorilor.

În urma acestei situații, clasamentul a fost refăcut iar câștigătorii la categoria bărbați, 30-39 de ani, sunt :

  • Locul I: Mihai Marciuc
  • Locul II: Alexandru Sanmartinean
  • Locul III: Sinea Iulian Victor

La a XI-a ediție a Crosului Memorial Ion Gavrilă Ogoranu au participat peste 500 de alergători de toate vârstele, din diferite regiuni ale țării, înscriși la unul din cele 3 trasee ale competiției.

Monumente funerare
Husqvarna
Amanet King Onix

Inițiatorul și coordonatorul evenimentului este profesorul de educație fizică și sport Nelu Avram, director al Școlii Gimnaziale Recea și vicepreședinte ATEC Berivoi.

Crosul„ Ion Gavrilă Ogoranu” este un concurs de atletism pentru toate vârstele, organizat în memoria cunoscutului luptător anticomunist din Țara Făgărașului.

 

foto: Hantzy Kessler


Apreciază
Distribuie