Un turist zace mort de mai multe zile în Munții Făgăraș. Misiune grea pentru salvamontiști

foto: Facebook Salvamont

Salvamont Sibiu intervine, luni, la solicitarea IPJ Sibiu, cu 15 salvamontişti pentru recuperarea unei persoane decedate pe vârful Puha din Munţii Făgăraş.

Șeful Salvamont România a declarat la Digi24 că este vorba despre o persoană moartă de mai mult timp, aflată deja în stare de putrefacție. Salvatorii au precizat că momentan nu cunosc identitatea persoanei decedate sau detalii despre accident.

„Persoana decedată e acolo de mai multe zile. E deja în stare de putrefacție. Am încercat să ajungem cu un elicopter, dar din cauza plafonului de nori, nu s-a putut. Așa că vom interveni pe jos. Distanța de unde trebuie recuperată persoana și care trebuie parcursă pe jos e mare, cam 4 ore dus, 4 ore întors. Durează în jur de 8 – 9 ore o astfel de acțiune”, a declarat Sabin Cornoiu.

Sabin Cornoiu a mai spus, pentru sursa citată, că încă sunt multe persoane pe munte și a făcut apel la responsabilitate, în contextul în care potecile și stâncile sunt umede și alunecoase din cauza ploilor abundente din ultimele zile. Totodată, salvamontiștii au primit 33 apeluri prin care se cereau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.


Apreciază
Distribuie