Una dintre cele mai mari peşteri din zonă – în ziarul din 29 iulie

Peştera Gang este una dintre cele mai mari peşteri vizitabile din Ţara Făgăraşului. Plină de legende şi fapte istorice, peştera Gang este o minune a naturii, un loc în care natura respiră prin sălbăticie şi forme geologice spectaculoase. Peştera este situată în amonte de satul Paltin, comuna Şinca Nouă. Este situată la aproximativ 15-20 de kilometri de centrul comunei Şinca Nouă. Numele ei vine de la gangul săpat în calcar de către un afluent al Pârâului Găunoasa, numit Pârâul Gang.

Peştera are două intrări: una largă, în care se poate intra fără prea mare efort, şi una mai îngustă, accesul fiind posibil numai de-a buşilea. Din Paltin turiştii sunt ghidaţi de indicatoare turistice, dar pentru a nu rata locul exact de intrare în peşteră, fie cel îngust, fie cel larg, un ghid sau un cunoscător al locului este numai bun.

Este bine ca la plecare să nu uitaţi să puneţi în bagaj o pereche de cizme şi o lanternă. Despre legendele locului, un amplu reportaj a fost realizat pentru ediţia de marţi, 29 iulie, a ziarului Bună Ziua Făgăraş.

La Turcu
Speedy Pizza
Senchea - oferta scolarizare 2023-2024
Monumente funerare
Brands Outlet
Amanet King Onix
Proaspat Alb
Demgy

Ghid în descoperirea şi vizitarea peşterii a fost Gheorghe Scurtu, unul dintre fii satului Şinca Nouă.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

  1. Buna ziua,
    Am cautat mai multe informatii despre cum se ajunge la pestera dupa ce am ajunge in Satul Paltin dar nu gasesc, se poate sa imi spuneti?
    Multumec.
    O zi buna!

Comentariile sunt închise.