Undă verde la exproprieri și modernizare

Undă verde pentru exproprierea imobilelor, la Făgăraș. Modernizarea orașului poate începe după ce consilierii au aprobat controversatul proiect pentru despăgubirea proprietarilor.

Dacă procedura de vot a fost blocată, ieri, din lipsa cvorumului, 16 aleși din cei 19 s-au prezentat, astăzi, la datorie. Consiliul Local a hotărât, așadar, că pot începe procedurile pentru obținerea fondurilor europene nerambursabile. Dacă municipalitatea va câștiga finanțările vom afla săptămâna viitoare, dar primarul Gheorghe Sucaciu nu vede niciun impediment.

Făgărășenii care rămân fără bunuri ar urma să primească banii în maximum 45 de zile de la începerea exproprierilor. Cei nemulțumiți de sumele stabilite de experți vor putea acționa în judecată Primăria și instituția va fi nevoită să achite o diferență, dacă judecătorii vor constata că s-a făcut vreo nedreptate, însă edilul spune că prețurile sunt corecte.

Valoarea totală a despăgubirilor se ridică la 2.600.000 de lei, iar „banii îi vom acorda din bugetul local, inițial, pentru că trebuie să demonstrăm că îi despăgubim pe proprietari pentru a putea înscrie proprietatea în Cartea Funciară și să o depunem pentru finanțarea proiectului”, a declarat Sucaciu la finalul ședinței. El mai precizează că bugetul local nu va fi afectat pentru că atunci când a fost făcut s-au luat în calcul aceste despăgubiri, astfel că este echilibrat.

Dacă cele două proiecte în valoare de 20 de milioane de euro nu vor fi câștigate pe 20 martie, iar lucările nu vor începe în doi ani, oamenii expropriați vor avea posibilitatea de a-și recupera bunurile, conform legislației în vigoare.

Pensiunea Confort Morosanu

Șantierul pentru lucrările de modernizare ar urma să fie deschis în primăvara anului viitor, după finalizarea tuturor procedurilor obligatorii.

(Liviu Ardelean)

https://www.bunaziuafagaras.info/foto-iata-cum-va-arata-fagarasul-peste-5-ani/


Apreciază
Distribuie