Unul din bebeluşii subnutriţi a fost externat

acest copil va fi externat numai cand ajunge la greutatea cu care s-a nascut

acest copil va fi externat numai cand ajunge la greutatea cu care s-a nascut

Unul dintre cei doi sugari, care au ajuns cu mai bine de două săptămâni în urmă la Secţia de Pediatrie, a spitalului a fost externat. Nou-născuţii se aflau într-o stare gravă de malnutriţie. Unul mai avea 10 fraţi acasă, celălalt încă 7.

Potrivit medicului Ion Mehedinţu, miercuri, 12 martie, a părăsit spitalul Sebastian Creţu, întrucât copilul a depăşit greutatea cu care s-a născut, greutate pe care o pierduse iniţial, iar la momentul internării lui cântărea 2.030 de grame.

Când a fost externat, după 13 zile, băieţelul avea 2.480 de grame. El s-a întors acasă, în Făgăraş pe strada Salcâmului.

Celălalt sugar, Andrei Căldărar din Lisa, se află încă într-un salon al secţiei de Pediatrie, iar şeful secţiei spune că nu-i va da drumul acasă decât atunci când va ajunge cel puţin la greutatea cu care s-a născut, respectiv 3.200 de grame.

Demgy - locuri de munca
Amanet King Onix
Proaspat Alb
Monumente funerare

Când mama l-a adus la spital, copilul slăbise până la 2.100 de grame. El mai are încă 10 fraţi acasă, iar unul dintre ei (în vârstă de un an şi câteva luni) încă mai este alăptat de mamă, consumându-i astfel hrana celui mic.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie