UPDATE: Autoritățile își schimbă declarațiile în cazul atacului câinelui pitbull

foto cu caracter ilustrativ: sutterstock.com

Autoritățile își schimbă declarațiile, după ce, inițial, confirmaseră că o femeie a fost mușcată de un câine din rasa pitbull, sâmbătă, în jurul prânzului, și a ajuns la spital. 

UPDATE:

În urma cercetărilor preliminare s-a stabilit că, de fapt, doar animalul de companie al femeii a fost rănit de către pitbull, iar stăpâna acestuia nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Brașov, Alina Ivan.

Și Inspectoratul de Jandarmi a revenit cu precizări.

“Câinele pitbull a scăpat și este al unui minor, nu a fugit din curtea imobilului unui polițist local. A fost vorba de o confuzie”, a declarat purtătorului de cuvânt al IJJ, Radu Hegheduș.

UPDATE 2:

Cu precizări a venit și directorul Poliției Locale, Lucian Petri, care ne-a declarat că “animalul a fugit dintr-o curte de pe strada 13 Decembrie, când un minor a intrat pentru a-l hrăni. Locuința este al tatălui acestuia și nu este polițist local”.

Adolescentul este și cel care a sunat imediat la 112 și a anunțat autoritățile că pitbull-ul se află în libertate.

Știrea inițială

Victima a fost rănită la o mână, după ce a intervenit pentru a nu-i fi rănit animalul de companie cu care se afla la plimbare, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Brașov, Alina Ivan.

Făgărășeanca a ajuns la spitalul municipal pentru investigații medicale.

Pitbull-ul ar fi scăpat din curtea unui imobil care aparține unui agent al Poliției Locale Făgăraș, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Județean de Jandarmi, Radu Hegheduș.

Cazul a fost preluat de polițiști, care continuă cercetările.


Apreciază
Distribuie