Urgență la Centrala Hidroelectrică de la Voila, care e aproape de revărsare

foto: arhiva codlea-info.ro

Centrala Hidroelectrică Voila are gradul de colmatare de 88% și trebuie luate măsuri de urgență, prin dragare, pentru care va fi nevoie de autorizări, potrivit Radio România Brașov.

„Gradul de colmatare de 88% implică unele riscuri, având în vedere faptul că astfel a scăzut capacitatea de tranzitare a undelor de viitură. Din fericire, în ultimii ani nu s-au înregistrat situații excepționale în privința debitelor pe râul Olt, în zona acestei amenajări, dar aceasta nu înseamnă că nu trebuie pregătită pentru atare situație. De altfel, și legea prevede că deținătorii de construcții hidrotehnice au obligații privind întreținerea și exploatare a acestora. Toți cei prezenți la întâlnire de astăzi au înțeles necesitatea operațiuni de decolmatare, care, cel mai probabil, se va face prin dragare, iar instituțiile abilitate din județul Brașov vor ajuta Hidroelectrica pentru îndeplinirea procedurilor legale și buna desfășurare a acestor lucrări”, a declarat prefectul județului Brașov, Cătălin Văsii.

Demgy
Monumente funerare
JTTI
Amanet King Onix

Centrala Hidroelectrică Voila a fost pusă în funcțiune în anul 1989, în scopul producerii energiei electrice, dar și în acela de a asigura tranzitarea debitelor în aval în cazul producerii unor viituri.


Apreciază
Distribuie