Vacanța de primăvară, prelungită cu 3 săptămâni. Elevii au liber din 2 aprilie până în 4 mai

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat marți, 23 martie, într-o conferință de presă, că toți copiii din sistemul de învățământ preuniversitar din România vor avea, în acest an, o vacanță de primăvară prelungită.

Am propus o serie de modificări în structura anului şcolar, modificări care au următoarele avantaje: propunând o vacanţă de primăvară care să înceapă din 2 aprilie până în 4 mai, aceasta va cuprinde perioada sărbătorilor pascale, fie că vorbim de cele catolice, fie că vorbim de cele ortodoxe.

Vacanţa de primăvara va fi prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie până pe 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilităţii prin acordarea acestei vacanțe în tot sistemul de învățământ preuniversitar”, a spus Cîmpeanu.

Durata semestrului al doilea nu va fi prelungită, a mai spus ministrul, care a subliniat și faptul că Bacalaureatul se va desfășura cu prezență fizică, la datele deja stabilite.

Monumente funerare
Bikeathon
Amanet King Onix
TMF Copy Center

Examenul de Evaluare Națională se va derula în perioada 5 – 8 iulie iar admiterea în liceu se va face după data de 8 iulie.

Puteți urmări întreaga conferință de presă mai jos:


Apreciază
Distribuie