Vaccinare antirabică obligatorie

Câinii cu stăpân trebuie vaccinaţi antirabic în perioada februarie-martie! Înainte de vaccinarea antirabică se face însă identificare câinilor prin microcipare. Conform directorului executiv al Direcției Sanitare Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor Braşov, Dorin Enache, microciparea presupune introducerea unui microcip de către medicul veterinar de liberă practică. De asemenea, toate datele proprietarului se introduc într-un registru naţional de baze de date.

Deoarece toate aceste operaţiuni se fac de către medici de liberă practică, ele presupun şi nişte costuri. Colegiul medicilor din Braşov consideră că suma pentru microcipare s-ar ridica la 25 de lei pentru un animal.

Medicii veterinari din judeţ au fost convocaţi săptămâna trecută la sediul Direcţiei Sanitare Veterinare pentru o instruire cu privire la vaccinarea câinilor cu stăpân.

Vaccinare antirabica este obligatorie şi este subvenționată de stat. Conform legii, medici veterinari nu mai au voie să vaccineze antirabic patrupedele fără microcip.

Bilka
Copy Center TMF
Monumente funerare
Bikeathon 2020

În Baza Naţională de date, din Făgăraş sunt înscrişi doar 89 de stăpâni de animale.

Nerespectarea prevederilor legale atât de către posesorii de animalelor cât şi de către medici atrage după sine amenda contravențională.


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

  1. In articolul publicat de dumneavostra sunt erori caci in realitate in Fagaras figureaza mult mai multi caini inregistrati in baza de date si vaccinati antirabic decat cei raportati de dumneavostra, doar in cabinetul nostru fiind inregistrati si vaccinati antirabic aproape 350 de caini.

Comentariile sunt închise.