Veteranul de război Gheorghe Prunduș a primit, la 103 ani, titlul de Cetățean de onoare

Veteranul de război Gheorghe Prunduș, în vârstă de 103 ani, a primit, vineri, titlul de Cetățean de onoare al municipiului Făgăraș.

Anunțul a fost făcut de primarul Gheorghe Sucaciu, într-un comunicat de presă.

„Domnului general de brigadă (r) Gheorghe Prunduș, veteran de război, i-a fost acordat titlul de Cetățean de onoare al municipiului Făgăraș. Viața sa fost marcată de curaj și patriotism. La o vârstă fragedă, a răspuns chemării datoriei și a luptat cu bravură pentru a apăra independența țării noastre. Sacrificiile sale, îndurate pe câmpul de luptă, au contribuit la libertatea și pacea de care ne bucurăm astăzi.

Mobila SH
Victoria Federal IFN
BPM - excavatorist
Reno Depo
Demgy

Ajuns la venerabila vârstă de aproape 104 ani, generalul Prunduș este un model de demnitate, perseverență și dragoste pentru țară. Patriotismul său ne inspiră pe toți și ne reamintește importanța respectării valorilor fundamentale ale neamului nostru. Sacrificiul său ne reamintește importanța păstrării păcii și a apărării valorilor democratice. Este de datoria noastră să onorăm memoria eroilor noștri și să transmitem generațiilor viitoare mesajul unității, patriotismului și dragostei de neam.

Acordarea titlului de cetățean de onoare este un gest simbolic, de recunoaștință pentru tot ceea ce a făcut domnul gen.bg. (r) Gheorghe Prunduș pentru țara noastră”, a transmis primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu.


Apreciază
Distribuie