Victimele accidentului de la Sibiu sunt 86 de elevi ai Seminarului Teologic Brașov, 5 profesori și 2 șoferi

foto: ISU Sibiu

Accident rutier grav în județul Sibiu, miercuri seara. A fost activat Planul Roșu de intervenție după ce două autocare s-au ciocnit pe DN1 la Hula Bradului, iar 90 de copii cu vârste cuprinse între 15-18 ani se află printre victime.

Update 23:05

Planul roșu a fost dezactivat la ora 22:32. Bilanț finalul final:  86 de minori și 7 adulți au fost implicați în accident.

„La spital au fost transportați 33 de minori și un adult cu traumatisme minore și diferite contuzii, toate persoanele fiind conștiente și cooperante. Restul persoanelor au refuzat transportul la spital”, potrivit ISU Sibiu.

În autocare se aflau 86 de elevi ai Seminarului Teologic Brașov și profesori, care se întorceau acasă după ce au vizitat Sibiul, potrivit polițiștilor.

„Din primele cercetări, se pare că șoferul primului autocar (bărbat, 52 de ani, din Brașov) a frânat brusc când a observat autoturismul condus din sens opus de către un arădean în vârstă de 55 de ani. Autocarul care circula în spatele său (condus de un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Suceava) a intrat în coliziune față – spate cu acesta, iar din impact a fost acroșat ușor și autoturismul. Mai multe persoane, rănite ușor și conștiente, au fost transportate la Spital”, ia anunțat IPJ Sibiu.

Traficul rutier s-a reluat pe ambele sensuri.

Update 21:55

Potrivit noilor informații oferite de autorități, în cele două autocare se aflau 90 de persoane: 2 șoferi, 84 de copii cu vârste cuprinse între 15-18 ani și 4 profesori. 34 de copii au primit îngrijiri medicale (atac de panică și diverse traumatisme) până la această oră, în total fiind evaluate medical 65 de persoane. Toate sunt conștiente și cooperante.

Trei elevi au fost transportați la spital: 2 în vârstă de 15 ani și unul în vârstă de 17 ani. Aceștia au acuzat dureri cervicale, dar sunt conștienți și cooperanți.

Știrea inițială

ISU Sibiu intervine de urgență cu 2 autospeciale de stingere, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple, 4 ambulanțe SMURD și 4 ambulanțe SAJ.

20 dintre copii au fost transportați la spital. Din primele informații se pare că nu sunt în stare gravă, iar toți ocupanții sunt ieșiți din autocare și se află în evaluare medicală, potrivit ISU Sibiu.

IPJ Sibiu transmite că „Polițiștii Serviciului Rutier Sibiu intervin la un eveniment rutier produs pe DN1, în zona Poiana Bradului. Din primele date de la fața locului, polițiștii rutieri au constatat ca între 2 autocare în care se aflau aproximativ 85 de elevi s-ar fi produs o coliziune față-spate. Traficul rutier se desfășoară pe un singur sens, alternativ”.


Apreciază
Distribuie