VIDEO | Podul din Crihalma, luat de viitură. Guvernul, preocupat de Codul Penal

Podul de pe DJ 104K, care face legătura între Crihalma și Comăna de Jos, a fost prăbușit de viitură. Momentul a fost filmat de localnici.

Apele Oltului și tonele de gunoaie l-au dărâmat complet, după ce a fost serios afectat în urma inundațiilor din luna martie.

Cosiliul Județean (CJ) a luat măsuri concrete și accesul pe pod a fost blocat pentru traficul rutier, abia în urma unui articol publicat de noi în care atrăgeam atenția că este un pericol public și oricând se poate întâmpla o tragedie. După ce a fost montată o barieră, doar pe jos mai era traversat.

CJ a demarat un proiect pentru construirea unuia nou, din beton, care se află la studiul de fezabilitate. Investiţia este estimată la peste 22  de milioane de lei, finanțare solicitată Guvernului Dăncilă. Executivul, însă, nu a dat niciun răspuns, deși situația este critică!

Miilor de locuitori din zonă le-a mai rămas o singură alternativă: să ocolească pe la Ungra, aproximativ 30 de kilometri. În cazul unor urgențe, pompierii sunt legați de mâini și de picioare, iar singurul lucru pe care îl vor putea face este să spere că oamenii vor rezista până ajung ei sau să se întâmple o minune.

În timp ce Guvernul își face griji pentru condițiile din pușcării, iar acum încearcă disperat să modifice Codul Penal astfel încât condamnarea la închisoare a președintelui PSD, Liviu Dragnea, să dispară.

Monumente funerare
Bikeathon 2020
Copy Center TMF
Salco

Prioritatea aleșilor este redefinirea abuzului în serviciu. Luni, 1 iulie, parlamentarii renunță la vacanță pentru o sesiune extraordinară în acest sens, anunță Digi24.ro.

Persoanele condamante la pedespe mai mici de 10 ani vor ieşi mai repede din închisoare. Cei care au ispăşit o treime din pedeapsă pot fi eliberaţi, conform amendamentelor aprobate deja de Comisia Specială condusă de Florin Iordache. Sancţiunile impuse celor cu vârste peste 60 de ani vor fi şi ele mai mici, iar confiscarea extinsă nu se mai aplică pentru spălare de bani şi constituirea de grup infracţional organizat, potrivit aceleiași surse.

O altă prioritate pentru PSD-ALDE-UDMR este adoptarea Codului Administrativ. Proiectul prevede, printre altele, pensii speciale pentru aleşii locali.

Liviu Ardelean

 


Apreciază
Distribuie