VIDEO | Pui de urs, capturat și chinuit de mai multe persoane

Un grup de persoane din localitatea Augustin au capturat un pui de urs şi l-au chinuit, în loc să anunțe autoritățile.

Oamenii, aflați în pădure la cules de fructe, s-au oprit doar de teama că mama animalului ar putea să-l caute și să-i atace când îi va găsi, relatează Observatorul de Brașov.

Imaginile surprinse cu telefonul mobil au fost publicate pe o pagină de Facebook dedicată iubitorilor de animale și se poate observa cum ursulețul se zbate pentru a scăpa, în timp ce este lovit cu un băț.

Videoclipul a ajuns și la polițiștii brașoveni, care au deschis un dosar penal pentru braconaj și rănirea și schingiuriea animalelor, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea.

Proaspat Alb
Monumente funerare
Victoria Federal IFN
Amanet King Onix
JTTI

„Din primele verificări, a rezultat că persoanele care apar în materialul video se aflau la cules de fructe de pădure, au găsit puiul de urs și au făcut câteva fotografii și filmulețe cu acesta, iar ulterior i-ar fi dat drumul în libertate. Situația rămâne în continuare sub observația noastră, astfel încât să nu fie produse eventuale vătămări ale animalelor sau persoanelor care trec sau locuiesc în această zonă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, Ionuț Marin.

A fost informat și administratorul fondului de vânătoare din zona respectivă.

ATENȚIE, imagini cu un puternic impact emoțional:  www.facebook.com/100009446571726/videos/2373552789636250/


Apreciază
Distribuie