VIDEO| Voltaj, moment emoționant la Zilele Cetății Făgăraș: Să nu ne ascundem, să luptăm

foto: bunaziuafagaras.info

Trupa Voltaj a făcut spectacol pe scena Zilelor Cetății 2018, iar solistul a vorbit despre represaliile Jandarmeriei din 10 august.

„Dacă cineva ne calcă pe cap, să răspundem, să nu stăm cu capul plecat. Foarte mulți români din Diaspora au venit și au luat atitudine, așa trebuie să facem și noi. Trebuie să nu ne ascundem niciodată și să spunem ceea ce simțim, să «luptăm» pentru ceea ce credem”, a fost mesajul transmis de pe scenă de Călin Goia, după ce mii de protestatari pașnici au fost bătuți și gazați la mitingul Diasporei.

Afirmația a fost făcută înainte de interpretarea piesei „Din toată inima” (pentru România), în aplauzele aprobatoare și uralele publicului. Aproximativ cinci mii de făgărășeni au cântat fiecare vers al cântecului, și-au aprins telefoanele și au aplaudat până au obosit, sâmbătă seară în centrul orașului.

„Aș fi vrut să nu fim învrajbiți unii împotriva altora și ca jandarmii să stea așa frumos cum stau aici, să nu acționeze cum au acționat. Aș fi vrut ca în anul centenar să fim mult mai uniți decât suntem. Aș fi vrut ca la 100 de ani de la Marea Unire să o ducem mult mai bine, să fim conduși de niște oameni care să se gândească la noi, cei de jos, și mai puțin la propriile buzunare, la propria carieră politică. […] Cu toate că traversăm niște vremuri destul de tulburi, aș vrea să nu ne pierdem speranța. Schimbarea poate să înceapă cu noi și în loc să luăm noi exemplul celor de sus, să-i facem să ia ei exemplul nostru”, a adăugat Goia, după ce Jandarmeria a reprimat acțiunile de protest din Piata Victoriei din Capitală.

Proaspat Alb
Moveos
Firma servicii renovare
Spalatoria GPC
JTTI
Demgy

De altfel, toată ediția de anul acesta a Zilelor Cetății a stat sub semnul unirii, a diasporei și a mesajelor îndreptate împotriva Guvernului și a partidului PSD. Inclusiv primarul orașului, Gheorghe Sucaciu, i-a îndemnat pe locuitori, în deschiderea evenimentului, să meargă la vot data viitoare, pentru ca ce se întâmplă în prezent să nu mai aibă loc vreodată.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie