Viitorii parlamentari USR PLUS pentru Braşov: oameni capabili, cu experienţă profesională şi competenţe dovedite

PUBLICITATE ELECTORALĂ


Alianța USR PLUS propune cetăţenilor din judeţul Braşov, pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, schimbarea politicienilor de meserie, vechi de 30 de ani, cu oameni noi în politică, dar care au în spate cariere profesionale solide. Oameni care au pregătirea, competențele și experiența necesare pentru a produce schimbarea de care avem nevoie. Oameni care cunosc mediul profesional, administrativ și antreprenorial din județul Brașov și care pot reprezenta cu adevărat interesele cetățenilor în Parlamentul României.

Lista candidaților Alianţei USR PLUS pentru Senat este deschisă de Irineu Darău, președintele filialei județene USR Brașov, urmat de George Căţean, membru în Biroul Național PLUS și Coordonator Regional PLUS pe regiunea Centru, apoi de George Gârbacea, Sorin Niţu, Monica Bodnar și Alin Bosman.

Prima poziție pe lista USR PLUS pentru Camera Deputaților este ocupată de Tudor Benga, deputat USR de Brașov din 2016 și membru al Biroului Național USR, urmat de Victor Ilie, Andrei Miftode, Ovidiu Paraschivescu, Tudor Oprea, Annabelle Botea, Petre Mitrea, Daniel Bucur, Anisia Costescu, Dan Corolea, George Boroda, Adrian Cristian David.

Irineu Darău s-a născut în Maramureș și a crescut în satul Ucea de Jos din Țara Făgărașului. A urmat școala în orașul Victoria, fiind șef de promoție și olimpic național la informatică și la istorie. A obținut licența și masterul la Facultatea de Informatică a Universității din București. L-a pasionat și l-a format și studiul perioadei comuniste, realizat prin lecturi, participări la Școala de Vară de la Sighetu-Marmației, interviuri cu foști deținuți politici, voluntariate.

Are o experiență profesională de aproape 15 ani, în informatică și antreprenoriat. A locuit și a muncit în Franța timp de mai bine de 8 ani. A lucrat în multe proiecte internaționale, cu parteneri şi clienți din ţări precum Franța, Japonia, India, Canada, Germania, Burkina Faso sau Coasta de Fildeș.

În Parlament îmi doresc să fiu un adevărat reprezentant al cetățenilor și un facilitator pentru societatea civilă în câteva domenii cheie: educație, protecția copilului și reforma statului. Consider că este nevoie de o resetare a relației dintre stat și cetățean, pe bază de încredere, deschidere și echitate. România are nevoie de câteva schimbări esenţiale, pe care le voi susține fără rezerve: fără penali în funcții publice și fără pensii speciale, transparență totală în administrația publică, reformă constituțională, reformă electorală. Iar Brașovul are nevoie ca autostrăzile demult promise să treacă de pe hârtie în realitate, legăturile directe și rapide cu București și cu Sibiu fiind esențiale pentru dezvoltarea întregului județ”, a declarat Irineu Darău.

George Căţean este fermier și tânăr antreprenor din satul Rotbav. Alături de părinți și de ceilalți doi frați ai săi, conduce o afacere în domeniul agricol și al produselor tradiționale cu o cifră de afaceri de peste 2 milioane euro. A studiat Marketing la Facultatea de Științe Economice – Universitatea Transilvania.

S-a implicat în mai multe organizaţii nonguvernamentale şi proiecte cu impact local și regional, printre care și “Transhumanța”. A coordonat Comunitatea Tematică “Agricultură și dezvoltare rurală” în cadrul Platformei România 100.

Programul meu politic se adresează mediului rural, pe de-o parte, iar pe de altă parte, celor care sunt atrași de sat. Principalele mele teme sunt dezvoltarea rurală şi agricultura, ca parte a dezvoltării rurale, antreprenoriatul local în rândul tinerilor, dezvoltarea durabilă. În abordarea acestor teme, voi ţine cont de noua viziune a Uniunii Europene privind Agenda Digitală, legătura dintre urban şi rural, Pactul verde european şi Politica Agricolă Comună”, spune George Căţean.

Tudor Benga e născut și crescut în Brașov. A absolvit Colegiul Național “Andrei Şaguna” și a plecat bursier la facultate în SUA. Și-a făcut studiile de licență la Sarah Lawrence College și mai apoi masterul în politici publice și relații internaționale la Columbia University în New York.

Este deputat USR din 2016. A coordonat întreaga agendă de reformă electorală a USR în legislatura 2016-2020, este co-inițiatorul a peste zece proiecte de legi privind eliminarea barierelor de intrare în politică şi unul dintre artizanii legii ce a simplificat accesul Diasporei la vot și a permis participarea în condiții civilizate a aproape un milion de români din străinătate la scrutinul prezidențial din noiembrie 2019. A fost, de asemanea, una dintre cele mai active voci publice în sprijinul construirii aeroportului Brașov și a utilizat toate instrumentele parlamentare disponibile pentru a împinge înainte acest proiect.

Înainte de a intra în politică, a fost antreprenor. A pus pe picioare la Brașov două companii de succes, una în zona de comerț electronic și alta în logistică-distribuție.

TMF Copy Center
Amanet King Onix
Stefani Pool
Monumente funerare

Alături de reforma electorală și aeroportul Brașov, care mi-au fost teme prioritare în mandatul 2016-2020, modernizarea transportului feroviar și reforma administrativ – teritorială vor fi de asemenea prioritățile mele în legislatura 2020-2024. Ambele teme sunt linii strategice de dezvoltare atât pentru Brașov, cât și pentru România, în ansamblu. Vor necesita importante reforme legislative pentru a pune cu adevărat potențialul țării în valoare”, declară Tudor Benga.

Victor Ilie este brașovean, avocat de 14 ani în Baroul Brașov, căsătorit şi tatăl a două fete. A studiat la Colegiul Național Economic Andrei Bârseanu, apoi la Facultatea de Drept din cadrul Universității Transilvania și în final a făcut un Masterat în Dreptul Comunitar al Afacerilor, la aceeași universitate.

În ultimii ani, a îmbinat avocatura, politica și implicarea civică. Se mândrește cu rezultatele acţiunii împotriva Drumului Forestier Gorița, pentru realizarea căruia urma să fie puşi la pământ peste 8000 de arbori din vecinătatea muntelui Tâmpa. S-a opus și desființării bazei sportive Forex din Brașov, dar și majorării tarifelor pentru transportul în comun.

În Parlament îmi propun, în primul rând, să fiu parte a mișcării care schimbă fața politicii. Politicienii trebuie să fie exemple pozitive pentru cetățeni. Un prim mesaj în acest sens ar fi adoptarea cu majoritate constituantă a inițiativei cetățenești FĂRĂ PENALI ÎN FUNCŢII PUBLICE. Un alt pas ar fi renunțarea la privilegii – imunitate, pensii speciale – dar și la numărul prea mare de parlamentari. Românii au spus-o: 300 sunt suficienți”, spune Victor Ilie.

Andrei Miftode este de profesie economist şi are 17 ani de experiență în companii din domeniul IT. Este tatăl a doi copii, iar înainte de a intra în politică, a activat timp de 12 ani în mediul civic, în mai multe ONG-uri. Va milita în Parlament pentru încurajarea implicării civice, combaterea sărăciei şi educație de calitate.

Ovidiu Paraschivescu este inginer programator şi are o vastă experienţă în dezvoltarea serviciilor şi produselor de internet. Este tatăl a doi copii şi un neobosit activist pentru protejarea mediului şi transparenţa decizională în administraţia publică. Consideră că digitalizarea este șansa noastră de a recupera diferențele față de Vestul Europei.

Tudor Oprea a revenit în România după 16 ani petrecuţi în Canada şi în Suedia. A fost consilier al Prim-ministrului Dacian Cioloș și parte din echipa care a coordonat GovITHub, prima inițiativă de digitalizare a administrației publice din România. Priorităţile sale sunt educația, sănătatea și digitalizarea.

Annabelle Botea a trăit până de curând în Franţa, într-un mediu multicultural. A studiat ştiinţe politice şi guvernanță internațională şi vorbeşte şase limbi străine. Îşi doreşte să lupte pentru reducerea inegalităţilor dintre mediul rural şi cel urban, pentru combaterea sărăciei şi a fenomenului de excluziune socială.

Mai multe informaţii despre candidaţii braşoveni ai Alianţei USR PLUS pentru Parlamentul României, precum şi despre angajamentele şi planul de guvernare al Alianţei, găsiţi pe https://brasov.usrplus.ro/

 

 


Articol comandat de: PARTIDUL UNIUNEA SALVATI ROMÂNIA filiala USR Brașov
Executat de: SC Promovare Media Star SRL
Cod mandatar financiar: 11200021


Apreciază
Distribuie