Vin ninsorile! Cod galben în județul Brașov

foto: meteoromania.ro

Vremea se strică în toată țara, începând de miercuri. Meteorologii au emis, marti, o atenționare de tip cod galben pentru aproape toate județele.

Aceasta va intra în vigoare la ora 23.00 și expiră miercuri, la ora 22:00. În acest interval sunt așteptate intensificări ale vântului și ninsori în zonele montane.

Meteorologii anunță că la munte, mai ales la peste 1.500 m altitudine, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare. Vantul va avea intensificări cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zăpada și reducând vizibilitatea. La peste 1.800 m altitudine vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.

Monumente funerare
Agromar
Moveos
Victoria Federal IFN
Spalatoria GPC
Proaspat Alb
Demgy

Astfel de fenomene se vor semnala în noaptea de marți spre miercuri mai ales în Carpații Orientali, apoi cu precădere în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură.

Atenție, șoferi! A fost emis și un cod portocaliu care va viza Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu. Aici se vor înregistra intensificări ale vântului, ajungand la rafale de 80 – 90 km/h, miercuri, între orele 12.00 și 19.00.


Apreciază
Distribuie