Vineri, 2 decembrie 2016, este zi liberă

Guvernul a hotărât în şedinţa de astăzi că bugetarii au o zi liberă în plus în acest an. Vineri, 2 decembrie 2016, instituţiile publice nu vor avea program, dar vor recupera orele într-o zi de sâmbătă.

Potrivit Hotărârii Guvernului: „pentru salariaţii din sectorul public, ziua de 2 decembrie 2016 se stabileşte ca zi liberă. Pentru ziua stabilită ca zi liberă, instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în ziua de 17 decembrie 2016 sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 16 decembrie 2016, potrivit planificărilor stabilite”.

Guvernul a hotărât şi că noua zi liberă nu este valabilă pentru locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă. „Dispoziţiile art. 1 nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 2 decembrie 2016 şi nici participanţilor în aceste procese. Operaţiunile de încasări prin virament în relaţia cu instituţiile de credit, inclusiv încasările efectuate prin intermediul contului tranzitoriu se înregistrează în contabilitatea unităţilor trezoreriei statului cu data de 2 decembrie 2016″, se spune în textul adoptat.

Florian Shaorma
Spalatoria Aqua Carpet
Monumente funerare
Proaspat Alb

Bugetarii mai au liber şi pe 30 noiembrie, de ziua Sfântului Andrei şi pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României.

Astfel, salariaţii din sectorul public lucrează doar două zile săptămâna viitoare.


Apreciază
Distribuie