Vineri începe Postul Adormirii Maicii Domnului

Vineri, 1 august, începe postul Adormirii Maicii Domnului, cu o durată de două săptămâni. Până pe 15 august creştinii nu consumă alimente cu provenienţă animală, ci doar legume, fructe şi preparate ale acestora.

Postul Adormirii Maicii Domnului este rânduit de Biserică spre aducerea aminte de virtuţile alese ale Sfintei Fecioare şi de postul cu care ea însăşi, după tradiţie, s-a pregătit pentru trecerea la cele veşnice.

Perioada aceasta de două săptămâni are rolul de a-i pregăti pe creştini pentru marea sărbătoare din 15 august, cea a Adormirii Maicii Domnului. Pentru că anul acesta ziua de 15 cade într-o zi de vineri, este tot zi de post, dar cu dezlegare la peşte. Şi pe 6 august, de sărbătoarea Schimbării la faţă, în orice zi ar cădea, se face dezlegare la untdelemn, peşte şi vin.moaste - Manastirea Adormirea Maicii Domnului - Sambata

Ca vechime, Postul Maicii Domnului este cel mai nou dintre cele patru posturi de peste an – cel al Naşterii Domnului, al Paştilor, al Sfinţilor Apostoli sau al Maicii Domnului.

 

Pensiunea Confort Morosanu

 

 

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie