WC-urile din curte, interzise prin lege. Vor fi date amenzi drastice

foto arhivă

Toaletele din curte, dar și fosele septice au fost interzise de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Locuitorii de la sat unde există reţea de canalizare publică și refuză să se branșeze riscă amenzi usturătoare. Eugen Teodorovici a cerut primarilor să ia măsuri urgente în acest sens în perioada în care asigura interimatul la Ministerul Dezvoltării, potrivit Adevărul.

Persoanele care refuză să se branșeze riscă amenzi între 2000 și 4000 de lei, de la Garda de Mediu, după trei luni și după un prim avertisment. Singura excepţie este în cazul în care există o staţie de epurare în gospodăria respectivă. Branşarea la canalizare a locuinţelor din mediul rural trebuie făcută pe cheltuiala fiecărui cetățean, iar costurile nu sunt mici.

Happy Feet
CTF
Bikeathon 2019
Monumente funerare

Ministerul Dezvoltării atrage atenţia că România este foarte aproape de declanşarea procedurii de infringement din cauză că nu s-a conformat prevederilor unei directive europene. Termenul de aplicare al acesteia era 31 decembrie 2018. Procedura cere ca toţi locuitorii din aşezările mai mari de 2.000 de locuitori să aibă gospodăriile branşate la canalizare.

Aproape 1,8 milioane de locuinţe din România au în continuare toaleta în curte, potrivit Eurostat. Aici locuieşte 29,7% din populaţia țării.


Apreciază
Distribuie