Zece zile de instrucţie pentru plecarea în Afganistan

Săptămâna aceasta militarii de la Dej au încheiat instrucţia din poligonul Centrului de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre ,,Getica” de la Cincu. Batalionul 811 Infanterie ,,Dragonii Transilvani” a plecat ieri spre casă.

Exerciţiul a început la 5 iulie şi a vizat pregătirea militarilor în vederea dislocării, în luna august, în teatrul de operaţii din Afganistan.

Marţi, 14 iulie, a avut loc analiza post acţiune pentru ultima etapă de instrucţie.

Miercuri, 15 iulie, s-a desfăşurat exerciţiul Live Fire Exercise, care a prevăzut ca într-un cadru tactic foarte apropiat de cel din Afganistan fiecare pluton să execute tragerea cu toate categoriile de armament din dotare. Îmbarcaţi pe autovehiculele de luptă Vamtac, militarii plutoanelor de manevră şi-au verificat şi perfecţionat deprinderile de tragător, de altfel acesta fiind unul din scopurile exerciţiului.

Salco
Copy Center TMF

exercitiu 2

Transmiterea ordinelor de la comandanţii de companii către plutoane şi mai departe spre comandanţii de grupe, folosind limbajul standardizat în reţeaua radio, a constituit un alt aspect urmărit de ofiţerii din statul major care au supervizat activitatea.

Militarii din Batalionul 812 Infanterie „Bistrița”, cei care au avut mai multe misiuni în Afganistan, au pregătit pentru exerciţiu scenarii care simulează condițiile mediului operațional din Afganistan.


Apreciază
Distribuie