Zeci de făgărășeni, în costume populare, de ziua Sfinților Români

foto: Biserica brâncovenească „Sfântul Nicoale” Făgăraș

Biserica brâncovenească „Sfântul Nicoale” din Făgăraș i-a prăznuit în mod tradițional pe Sfinții Români, sărbătoriți duminică, 21 iunie.

Credincioșii au fost invitați, încă din duminica anterioară praznicului, să „scoată cele mai bune haine de la naftalină sau să capete, să împrumute” costumele populare și, purtându-le, să împodobească astfel curtea bisericii de ziua Sfinților Români.

Costumul popular românesc este un element reprezentativ al culturii și spiritualității românești. Lucrat cu dragoste, migală și pasiune, el descoperă măiestria și complexitatea universului nostru tradițional. În același timp, purtarea lui ne pune în legătură directă cu bunicii și străbunicii noștri, creatori plini de Inspirație, și ne face promotori ai Frumosului”, se arăta în invitație.

Tineri și mai puțin tineri, femei, bărbați și mulți copii au răspuns invitației lansate de preoții bisericii.

La Giorgia
Tractari auto
Belvedere
Monumente funerare
Servicii profesionale de curatenie cu aburi
Eve

Ii, cătrințe,  șorțuri și chieptare au adus plus-valoare, pentru câteva ore, atmosferei de sărbătoare.

La finalul slujbei, participanții au imortalizat momentul de sărbătoare într-o poză de grup.

De dragul Sfinților Români prăznuiți astăzi. O zi pe care am simțit-o ca pe un mare și luminos DAR – al Sfinților pentru noi, al nostru pentru ei și al unora pentru alții. Mulțumim!”, a fost mesajul de mulțumire postat la finalul zilei de preoții organizatori.


Apreciază
Distribuie