Zile lucrătoare libere pentru ingrijirea sănătăţii copilului

Parintii pot primi zile lucratoare libere pentru ingrijirea sanatatii copiilor. Guvernul a aprobat normele metodologice pentru aplicarea legii prin care se acorda parintilor zile lucratoare libere pentru ingrijirea sanatatii copiilor, acestea prevazand, printre altele, ca zilele libere se obtin in baza unei cereri depusa cu 15 zile inainte de vizita la medic.

Părintele care solicita ziua libera trebuie sa dea o declaratie pe propria raspundere, conform careia celalalt parinte nu a solicitat o zi libera in acel an.

Controlul medical se poate efectua atat in sistemul public de sanatate, cat si in cel privat.

JTTI
Demgy
Monumente funerare
Reno Depo
Proaspat Alb
Victoria Federal IFN
Firma servicii renovare

Dupa efectuarea controlului medical, parintele are obligatia sa prezinte medicului de familie al copilului rezultatele investigatiilor. Pe baza acestora, medicul de familie elibereaza gratuit o adeverinta, pe care parintele o va prezenta angajatorului drept dovada ca acest control medical a fost efectuat.

Familiile care au in ingrijire unul sau doi copii au dreptul la o zi lucratoare libera, iar cele care au trei sau mai multi copii vor beneficia de doua zile lucratoare libere pe an.


Apreciază
Distribuie