Zilele filmului românesc, un succes

Făgărăşenii au avut parte de 4 filme româneşti la sfârşitul săptămânii trecute, filme ce au adunat cinefili de toate categoriile de vârstă şi profesie. Festivalul de film a fost unul de succes atât pentru organizatorii de la Casa Municipală de Cultură din Făgăraş, cât şi pentru cei care s-au bucurat în fiecare după-amiază şi seară de proiecţiile din sala mare.

„Poziţia copilului” a fost ultimul film din seria „Zilele filmului românesc – martie 2013”. Subiectul filmului a prezentat cu emoţie, dar şi cu umor, relaţia dintre o mamă dominatoare şi fiul ei adult. Este vorba despre traumele suferite de copiii sufocaţi de dragoste, despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii copiilor. De asemenea, filmul surprinde atitudinea oamenilor înstăriţi şi cu relaţii, vorbind despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.

Subiectul a fost, aşadar, unul marcant şi plin de interes, toţi spectatorii urmărind secvenţele fără întrerupere – ceea ce a adus aminte de atmosfera fostelor cinematografe din oraş.

„Cred că sunt 20 de ani de când nu am mai văzut o proiecţie de film. Mă bucur că am avut ocazia la noi în oraş, mai ales că nu există nici un cinematograf. Felicitări organizatorilor! De asemenea, voi, presa, încurajaţi şi mediatizaţi astfel de acţiuni. Sunt şi culturale şi educative, apropo de subiectul filmului de azi” a spus Florin G., 62 de ani, fost profesor.

Mogaldea Therapy
Demgy
Amanet King Onix
Florian Shaorma
Cabinet ORL

„Am fost la toate proiecţiile. Filmele „După dealui” şi „Poziţia copilului” au fost cele mai reuşite, nu degeaba au luat şi numeroase premii. Mi-a plăcut ce am văzut, mai ales că nu sunt reclame şi nu sunt întreruperi în timpul filmului. Aştept şi alte filme şi cu alte ocazii”, Marius Ciurea, 18 ani.

Festivalul de film românesc de la Făgăraş a fost unul reuşit după cele patru proiecţii, cu multe surprize plăcute pentru cinefili şi cu mult interes din partea publicului făgărăşean.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie