Ziua Armatei, sărbătorită și la Făgăraș

25 octombrie, ziua Armatei României, a fost sărbătorită în Făgăraș prin diverse activități desfășurate de Centrul de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte „Constantin Brâncoveanu”.

Încă de miercuri, 19 octombrie 2016, a avut loc „Cupa 25 Octombrie”, un concurs de tragere cu pistol mitralieră în Poligonul Galaţi.

La împlinirea a 72 de ani de când Armata Română elibera ultima localitate de sub ocupaţie străină, oraşul Carei, în Făgăraş s-a desfăşurat, marţi, 25 octombrie 2016, ceremonia militară la Monumentul Eroilor de lângă Catedrala ortodoxă. După prezentarea onorului şi intonarea imnului naţional al României, col. (r) Titus Oană a rostit un discurs în numele Asociaţiei Veteranilor de Război, urmat de noul comandant al unităţii militare, col. Ştefan Mihalcea.

Victoria Federal IFN
Firma servicii renovare
Florian Shaorma
Moveos
Demgy
JTTI

Au participat la eveniment şi au depus coroane de flori, la monument, veterani de război, reprezentanţi ai instituţiilor publice locale, ai formaţiunilor politice, elevi şi profesori de la mai multe unităţi de învăţământ.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea militarilor Centrului de Instruire pentru Infanterie şi Vânători de Munte, pe artera care separă Catedrala Ortodoxă de Cetatea Făgăraşului.


Apreciază
Distribuie