Ziua Eroilor | Omagiu celor căzuți pe câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și apărarea țării

Ziua Eroilor este sărbătoarea națională pentru comemorarea celor care au murit în timp ce serveau în forțele armate. Prin Decretul-lege nr. 1693 din 4 mai 1920, s-a stabilit ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită în fiecare an în ziua Înălțării Domnului.

În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

O listă cu 350.000 de nume ale tuturor eroilor români cunoscuți se află în piciorul Sfintei Mese din Altarul Catedralei Naționale. Lista, formată din 1.684 de pagini, cuprinde numele, prenumele, funcţia şi războiul în care s-au jertfit eroii. Aceasta a fost așezată, în 25 noiembrie 2018, în cadrul slujbei de sfințire a Catedralei, alături de moaștele Sfântului Constantin Brâncoveanu și ale Sfinților Mucenici de la Niculițel.

Numele eroilor români au fost puse la dispoziţie de către Ministerul Apărării Naționale, la solicitarea Patriarhiei Române.

Tractari auto
Eve
Servicii profesionale de curatenie cu aburi
Monumente funerare
Dedienne - responsabil calitate

 

foto: arhivă


Apreciază
Distribuie